Noord-KoreaReizen en vakantie in Noord-Korea

Kerngegevens

– Oppervlakte: 120.538 vierkante kilometer (3 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 24.720.407 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 205 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Communistische dictatuur;
– Hoofdstad: Pyongyang;
– Talen: Koreaans;
– Munteenheid: Noord-Koreaanse Won (KPW);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1800 (2011).’

Informatie over visum Noord-Korea

Reizen en vakantie in Noord-KoreaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Noord-Korea. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Je kunt alleen een visum krijgen als je een georganiseerde rondreis boekt onder leiding van een gids. Je kunt niet als individuele toerist rondtrekken in het land. In Nederland zijn enkele reisorganisaties die rondreizen aanbieden in Noord-Korea. Voor de meeste reizen dien je ook een double entry visum voor China te regelen, omdat je alleen via dat land naar Noord-Korea kunt reizen.

De Nederlandse reisorganisatie regelt het visum en de benodigde uitnodigingsbrief bij de Ambassade van Noord-Korea in Duitsland of Zwitserland. Je kunt ook een visum proberen te regelen via een reisorganisatie in China. Er zijn zelfs georganiseerde reizen te boeken voor één persoon, maar een gids krijg je er altijd bij.

Communicatie in Noord-Korea

Internationaal toegangsnummer: +850.
Alarmnummer noodgevallen: 119.

Tijdsverschil met Noord-Korea

Tijdens onze wintertijd is het in Noord-Korea 8 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Noord-Korea 7 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Noord-Korea

De elektriciteit in Noord-Korea is 110-220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, dus je hoeft geen wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval kunnen voorkomen, dus neem wel een zaklantaarn mee. Buiten de grote steden is de elektriciteitsvoorziening schaars.

Foto © depositphotos.com/nndrln.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Azië Noord-Korea
Sort by