Reizen naar Thailand

Reizen met het vliegtuig naar Thailand

Vliegen naar Bangkok

Luchthaven van Bangkok, ThailandVanuit Nederland kun je gemakkelijk vliegen naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. De luchtvaartmaatschappijen KLM, China Airlines en EVA Air vliegen meerdere keren per week rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. De vliegtijd is 11 tot 11½ uur. Je kunt een nog goedkoper vliegticket krijgen als je naar Bangkok vliegt met een overstap. Lees hier meer over vliegen naar Bangkok

Vliegen naar Phuket

Vliegen naar Phuket, ThailandHet eiland Phuket in het zuidwesten van Thailand is een populaire toeristische bestemming vanwege de mooie en parelwitte stranden, het duiken en snorkelen en het uitgaansleven. Phuket heeft een internationale luchthaven, die na Bangkok de drukste van Thailand is. Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Phuket. Vanuit Amsterdam kun je wel binnen 14 uur in Phuket zijn met een tussenstop in de Russische hoofdstad Moskou en een vlucht met Aeroflot.

Ook kun je een overstap maken in bijvoorbeeld Bangkok, Kuala Lumpur of Abu Dhabi. Vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok gaan tientallen vluchten per dag naar Phuket, met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Thai Airways, Bangkok Airways, Air Asia en Nok Air vliegen regelmatig tussen Bangkok en Phuket. Het goedkoopste vliegticket krijg je bij Bangkok Airways. De vliegtijd van Bangkok naar Phuket is ongeveer 1 uur en 25 minuten.

Phuket International Airport (HKT) ligt ongeveer 32 kilometer ten noorden van Phuket City. De luchthaven heeft twee terminals: Terminal 1 is voor internationale vluchten en Terminal 2 is voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld beschikt over geldwisselkantoren, geldautomaten, restaurants, snackbars en cafés en een eerstehulppost die tot middernacht open is. Er is een bagagedepot en gratis wifi. In de aankomsthal vind je balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.phuketairportthai.com

Vervoer van luchthaven naar Phuket

Elk uur vertrekt er een bus van het vliegveld naar de stad Phuket. De rit met deze Airport Bus Phuket naar de Phuket Bus Terminal duurt ongeveer 40 minuten. Kaartjes kun je kopen bij de buschauffeur. Informatie: www.airportbusphuket.com

Voor de stranden kun je gebruikmaken van de Phuket Airport Bus Express. Deze bus rijdt naar Patong, de bekendste badplaats op het eiland. De rit naar Patong duurt twee uur.

Buiten bij de aankomsthal vind je een taxistandplaats. Je kunt ook gebruikmaken van een limousine. Binnen in de terminal is een balie voor deze luxere taxi’s.

Reizen met de bus naar Thailand

Van Myanmar naar Thailand

Vanuit Myanmar kunnen buitenlanders op vier plaatsen de Thaise grens oversteken. De meest praktische grensovergang is tussen Myawaddy in Myanmar en Mae Sot in Thailand. De grenspost ligt 1 kilometer van het busstation in Myawaddy. Aan de Thaise kant is het 5 kilometer naar Mae Sot. Je kunt gebruik maken van motortaxi’s om je te vervoeren.

Hier passeer je de Thai-Myanmar Friendship Bridge, die in 1997 over de Moei rivier is aangelegd. Bij de paspoortcontroles aan beide kanten van de brug zijn aparte loketten voor buitenlanders, waardoor je niet bij de locals in een lange rij hoeft te staan.

Vanuit Mae Sot rijden vele bussen naar Bangkok en Chiang Mai. De bus naar Bangkok stopt in Mo Chit, het busstation in het noordoosten van de stad. De busrit naar Bangkok duurt 7 uur en 30 minuten. Voor informatie over de dienstregeling: www.transport.co.th

Je kunt ook de bus nemen van Mae Sot naar Phitsanulok (3½ uur) en daar de trein nemen naar Bangkok.

Mae Sot heeft een vliegveld ongeveer 2 kilometer ten westen van de stad. Nok Air vliegt een paar keer per dag van Mae Sot Airport (MAQ) naar Bangkok en Yangon in Myanmar. De vliegtijd van Mae Sot naar Bangkok is ongeveer een uur. De faciliteiten op de luchthaven zijn zeer beperkt, afgezien van een toilet en een parkeerplaats.

Voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2015.

Foto © depositphotos.com/vladmoses.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam