Eilandhoppen in Italië

Ga je eilandhoppen in Italië? Kijk dan eens niet naar Sicilië en Sardinië, dat zijn bijna landen op zich. Italië heeft ook veel kleinere eilanden waar je dagenlang kunt vertoeven. Kleine charmante eilanden waar je terecht kunt voor prachtige natuur, rust of goed eten en drinken. Vanuit Napels kun je er al twee bezoeken. De Wereldreizigersclub heeft er een paar voor je op een rij gezet als je op vakantie gaat naar Italië.

Het eiland Capri, ItaliëCapri

Capri, voor de kust van Napels, staat bekend als hét Italiaanse jetseteiland. Filmsterren en fotomodellen komen hier om te shoppen in een van de luxe boetiekjes, om te zonnen in een van de dure, exclusieve hotels en te dineren in een van de sterrenrestaurants. Je zou eigenlijk al om deze reden naar het eiland moeten gaan, om dit theater te bekijken. Het eiland is klein genoeg om alles te voet te kunnen afleggen.

Als een van de meest exclusieve bestemmingen is het ook een van de duurste. Voor een hotelovernachting ben je gemiddeld meer dan € 200 kwijt. Maar als je even zoekt, kun je voor een redelijke prijs ook overnachten in een bed & breakfast. Vanuit Napels is het eiland gemakkelijk met de boot te bereiken. Informatie: www.capritourism.com

Ischia

Het eiland Ischia, ItaliëVanuit Napels kom je met de veerboot ook gemakkelijk op het grotere eiland Ischia, dat meer gericht is op het massatoerisme dan haar luxe evenknie Capri. Er zijn talrijke geneeskundige bronnen, en vele hotelzwembaden hebben dus ook hun eigen warmwaterbron. Ook bij slecht weer kun je dus een duik nemen, want het water is altijd warm. Het is een bergachtig eiland, met Monte Epomeo als hoogste top (787 meter).

Ook is er veel variatie qua natuur. Vanwege de vele bossen noemen Italianen Ischia dan ook wel ‘het groene eiland’. Op het vulkanische eiland is genoeg keuze uit accommodatie, waaronder vele vakantiehuisjes. Informatie: www.infoischiaprocida.it

Burano

Eiland Burano, ItaliëMaak je een stedentrip naar Venetië, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Burano. Het eilandje in de lagune van Venetië valt op door zijn vele gekleurde huizen. Elk huis heeft een andere kleur, zo lijkt het. Het is daardoor uitgeroepen tot een van de kleurrijkste plekken op aarde. Burano is ook beroemd om haar kant, wat nog met de hand wordt gemaakt. Vrouwen zijn buiten aan het kantklossen, terwijl de mannen aan het vissen zijn. Het museum Museo del Consorzio Merletti di Burano toont de kantcollectie van het eiland.

Burano is prima geschikt als dagtripje vanuit Venetië. Onderweg kun je een tussenstop maken op het eiland Murano, dat weer bekendstaat om zijn glaswerk. Vanaf Murano gaat lijn 12 van de waterbus verder naar Burano. Informatie: www.isoladiburano.it

Lampedusa

Het eiland Lampedusa, ItaliëHet zuidelijkst gelegen eiland van Italië komt eigenlijk alleen negatief in het nieuws, door de grote toestroom van vluchtelingen die in wrakke bootjes het ‘Europese paradijs’ proberen te bereiken. Maar Lampedusa heeft ook een andere kant. Een groot deel van het eiland is beschermd natuurgebied, met mooie rotskusten, bossen en kleine baaien. In het nationaal park Riserva Naturale Orientata kun je wandelingen maken, waarvoor ter plekke kaarten verkrijgbaar zijn.

Het meest adembenemend is het strand Rabbit’s Beach, verstopt in een baai met schoon en helder water. Buiten het hoogseizoen, als er veel Italiaanse badgasten zijn, is het er heerlijk rustig. Lampedusa is te bereiken per veerboot vanuit Porto Empedocle in Sicilië.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over eilandhoppen in Italië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam