Galleria Vittorio Emanuele II, Milaan, Italië

De Galleria Vittorio Emanuele II in het centrum van Milaan is een van de oudste en mooiste ‘winkelcentra’ ter wereld, waar je absoluut een keer doorheen moet wandelen tijdens een stedentrip. De chique winkelgalerij is geopend in 1867 en valt op door zijn prachtige architectuur. De Galleria Vittorio Emanuele heeft glazen gewelfde plafonds, een mozaïekvloer en een torenhoge centrale koepel van 48 meter hoog. De bogen bij de plafonds zijn beschilderd met mozaïeken die Afrika, Azië, Amerika en Europa vertegenwoordigen. De vloer is versierd met een mozaïek van een wit kruis op een rood veld: het wapen van het Huis van Savoye. Hieromheen staan de symbolen van de steden Rome, Florence, Milaan en Turijn. Het symbool van Turijn is een stier en vaak zie je hier groepjes toeristen bij staan. Het schijnt geluk te brengen als je met je hakken een rondje draait op de testikels van de stier.

De Galleria Vittorio Emanuele is ontworpen door Giuseppe Mengoni, die 20 jaar voor de komst van de Eiffeltoren al met staal en glas pionierde. Mengoni kon de opening niet meer meemaken, daags ervoor overleed hij. De opening in 1867 werd verricht door de naamgever zelf, Vittorio Emanuele, de eerste koning van het verenigde Italië.

De overdekte winkelpromenade is een populaire ontmoetingsplek voor de locals en staat nu bekend als il salotto di Milano – de woonkamer van Milaan. Je vindt er stijlvolle restaurants, barretjes en winkels van prestigieuze modehuizen als Prada, Louis Vuitton en Borsalino. Zakenlieden spreken er af voor een kop koffie en elegant geklede grootmoeders lopen er te flaneren met een chihuahua in een Fendi-tas. De Galleria Vittorio Emanuele verbindt het Piazza del Duomo met het Piazza della Scala en is elke dag geopend.

Voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan, Italië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam