Teatro alla Scala, Milaan, Italië

De beste bezienswaardigheden in Milaan

Het Teatro alla Scala is een van de grootste, beroemdste en beste operahuizen ter wereld, met een geweldige akoestiek. In tegenstelling tot de ietwat sobere neoklassieke buitengevel is de theaterzaal binnen uitbundig versierd en bekleed met vergulde balkons en rood fluweel, dat extra cachet geeft aan een avondje uit in Milaan. Teatro alla Scala is gebouwd in 1778 en sindsdien hebben de beste zangers, componisten, musici en dirigenten er opgetreden, onder wie operazangeres Maria Callas, tenor Luciano Pavarotti en de Italiaanse dirigent Arturo Toscanini. Er is ruimte voor meer dan 2000 toeschouwers.

Het operagebouw heeft ook het La Scala Museum (Museo Teatrale alla Scala), dat bereikbaar is vanuit de theaterfoyer. Het museum bevat een bijzondere collectie schilderijen, tekeningen, sculpturen, kostuums en andere interessante documenten over de geschiedenis van opera en ballet. Twee verzamelingen zijn gewijd aan Giuseppe Verdi, de lieveling van Milaan, wiens opera beroemde Nabucco in 1842 in La Scala in première ging. Als er geen voorstellingen zijn, kun je tijdens een bezoek aan het museum ook een kijkje nemen in de theaterzaal.

De beste ervaring in Teatro alla Scala ervaar je natuurlijk tijdens een voorstelling. Het is populair, dus je moet tijdig een kaartje kopen. Dat kan onder meer via de website en bij de officiële kassa op in de Galleria del Sagrato aan het Piazza Duomo in het centrum van Milaan. Kaarten zijn vrij prijzig, maar 2½ uur voor elke voorstelling worden bij de ingang van het theater nog 140 kaarten voor de achterste rijen verkocht. Let er op dat nette kleding verplicht is. Adres: Via Filodrammatici, 2, 20121 Milaan, Italië. Website: www.teatroallascala.org

Voor het laatst bijgewerkt op 14 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Teatro alla Scala in Milaan, Italië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's Teatro alla Scala, Milaan.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam