Overnachten en hotels in Venetië, Italië

Venetië ontvangt miljoenen bezoekers per jaar, dus aan accommodatie is in de Italiaanse stad geen gebrek. Er zijn meer dan duizend hotels en daarnaast kun je overnachten in hostels, appartementen, bed & breakfasts en bij particulieren thuis. De meeste hotels zijn traditioneel in stijl en passen daarmee goed bij de sfeer en romantiek van Venetië.

Hotels zijn duurder naarmate ze dichter bij het Grande Canal liggen, het grootste kanaal van Venetië. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer in een luxe hotel ben je minstens € 300 kwijt. Voor een middenklasse hotel betaal je tussen de € 200 en € 300 per nacht. Het ontbijt zit er meestal niet standaard bij. Tijdens evenementen, zoals het Carnaval, stijgen de prijzen van hotelovernachtingen aanzienlijk.

Luxe hotels hebben een eigen wateringang waar een watertaxi kan aanmeren. Hebben hotels geen eigen wateringang, dan moet je lopen met je bagage vanaf de dichtstbijzijnde halte van de vaporetto, de boten die het openbaar vervoer te water verzorgen. Het vervoer in het centrum van Venetië is per boot of te voet, er rijden geen auto’s en dus ook geen taxi’s.

Goedkoop overnachten in Venetië

In het centrum vallen hotels tot € 200 per overnachting vallen in de categorie ‘goedkoop’. De goedkoopste en goed onderhouden hotels vind je onder meer in de wijk Cannareggio in het noorden van de stad.

Je bent aanzienlijk goedkoper uit als je verblijft in een hotel buiten het centrum. Mestre en Lido zijn buitengemeenten waar je goede hotels kunt vinden. Je mist dan natuurlijk wel de charme van het centrum van Venetië. Veel grote hotels in Mestre hebben een shuttlebus om gasten naar Venetië te brengen.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 augustus 2015.

Foto © depositphotos.com/Pixinooo.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam