Friesland: tips voor de ideale zeiltocht

Friesland is niet voor niets één van onze favoriete zeilbestemmingen in Nederland. Grenzend aan het IJsselmeer én de Waddenzee, is er voor ieder wat wils. Toch kan het daarom best lastig zijn de perfecte route uit te stippelen. Je wilt immers zo veel mogelijk zien, maar óók genoeg tijd hebben om de echte Fryske sfeer te proeven. Wij vertellen je graag waar je het best een boot kunt huren in Friesland om de ideale zeiltocht te maken.

Stap 1: Huur je boot in Friesland

Je zeiltocht in Friesland begint natuurlijk met het huren van een boot. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Nautal, en kies uit het diverse aanbod de geschikte boot voor jou. Het IJsselmeer en de Waddenzee zijn ideaal voor zeilboten. De binnenlandse wateren van Friesland zijn echter ook heel mooi en praktisch te bevaren met een motorboot. Waar je ook voor kiest, ga altijd eerst even bij jezelf na waar je je het prettigst bij voelt.

Stap 2: Start de Woudaaproute

De Woudaaproute is ideaal voor zowel het huren van een motorboot als een zeilboot. Bij Nautal kun je bijvoorbeeld een zeilboot huren in Heeg, en vanuit daar de Woudaaproute beginnen. Of begin je zeiltocht in Teherne, en huur hier een motorboot.

Hoe dan ook, gedurende de hele route zijn er voldoende en comfortabele mogelijkheden om af te meren, met een uitstekende toegankelijkheid tot de dorpen langs de route. Leuke plaatsen om het water te verruilen voor het vaste land zijn: Langweer, Woudsend, IJlst, Teherne en Sneek. Deze route is overigens bijzonder kindvriendelijk!

Stap 3: Van dorp tot stad

Onderweg zal je aanmeren bij de verschillende dorpen die je passeert. Bezoek Teherne, en beoefen fanatieke watersporten in één van de vele recreatieparken. Of neem je kinderen mee naar het Kameleondorp, een fantastisch attractiepark!

Heeg is ook aan te raden voor watersportliefhebbers, maar dat niet alleen. In dit dorp kunnen ook historische sferen geproefd worden door de enkele 18e eeuwse gebouwen die het dorp veel karakter geven. En mocht je een nachtje willen blijven, dan zijn er voor de liefhebbers ook leuke uitgaansgelegenheden.

We raden je ook zeker aan dorp voor stad te verruilen en je zeiltocht te eindigen in Sneek. Sneek organiseert namelijk het grootste jaarlijkse zeilevenement van het hele land! Doe mee, of dobber langs het Sneekermeer voor het beste zicht op deze spectaculaire zeilwedstrijd.

Waar je ook aanmeert, in elk dorp langs de mooie Friese Meren zal je de echte Friese sfeer proeven. Een boot huren in Fryslân en het zeilen van De Woudaaproute is de perfecte manier om deze noordelijke provincie te leren kennen.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de ideale zeiltocht in Friesland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam