Overnachten en hotels in Amsterdam, Nederland

Amsterdam heeft een ruime keuze aan accommodatie. In de stad zelf zijn meer dan 500 hotels, boetiekhotels, hostels, pensions, appartementen en bed & breakfasts. In de directe omgeving zijn ook nog eens enkele honderden hotels waar je kunt overnachten.

Amsterdam ontvangt jaarlijks steeds meer toeristen, waardoor er een tekort is aan hotels. Voor vakantieperiodes en tijdens belangrijke en drukbezochte evenementen, zoals Koningsdag, is het raadzaam tijdig te reserveren. Toeristen willen het liefst in de grachtengordel overnachten. De prijzen van hotelkamers in het centrum zijn dus ook het hoogst. Voor een luxe hotel ben je minstens € 250 per nacht kwijt voor een standaard tweepersoonskamer. Voor een middenklasse hotel betaal je tussen de € 100 tot € 250 per nacht. Een overnachting in de goedkoopste hotels kan voor minder dan € 100.

Goedkoop overnachten in Amsterdam

Amsterdam tientallen hostels waar je kunt overnachten. Voor een bed in een slaapzaal in een hostel kun je al terecht vanaf € 6 per nacht. Hou wel rekening met lawaai en overlast als je in een van de hostels in de rosse buurt verblijft. Veel jonge toeristen komen naar de Nederlandse hoofdstad om te blowen en coffeeshops te bezoeken. Sommige hostels hebben een verbod ingevoerd op het gebruik van drugs om overlast te voorkomen.

Amsterdam-West, Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Oost zijn ook prima plekken om te verblijven. De prijzen van hotelkamers liggen wat lager, terwijl je nog steeds het gevoel hebt in de energieke hoofdstad van Nederland te zijn. Met de tram of een (gehuurde) fiets ben je zo in het centrum.

Amsterdam heeft daarnaast een overweldigend aantal Airbnb-adressen. In mei 2017 werden er zo’n 16.000 Amsterdamse appartementen en huizen aangeboden via het verhuurplatform. Dat varieert van een woonboot en een charmant appartement in een grachtenpand tot een klein zolderkamertje in Amsterdam-Noord. Door de groeiende populariteit betaal je voor een Airbnb-appartement in het centrum al bijna evenveel per nacht als voor een hotelkamer, maar je hebt wel meer ruimte en je hebt een keuken waar je je eigen eten kunt koken.

In een gedeeld Airbnb-appartement kun je overnachten vanaf € 20 tot € 25 per nacht. Een heel Airbnb-appartement voor jezelf is te huren vanaf € 65 per nacht. Ga tijdig op zoek naar een Airbnb-adres, vooral van april tot en met augustus komen massa’s buitenlandse toeristen naar Amsterdam die allemaal ‘in het huis van een local’ willen slapen. Meer dan 90 procent van de Airbnb-adressen is dan volgeboekt.

Wees je er ook van bewust dat Airbnb inmiddels een negatief imago heeft in de Nederlandse hoofdstad. Inwoners klagen over het lawaai van rolkoffers en de overlast van jonge buitenlandse toeristen bij hun buren. De gemeente gaat er daarnaast steeds strenger op toezien dat appartementen niet meer dan 60 dagen per jaar worden verhuurd. Blijkt een huiseigenaar een appartement langer te verhuren, dan volgt een boete en mag hij zijn appartement niet langer aanbieden via Airbnb. Bij een constatering van illegale verhuur komen de toeristen op straat te staan. Check dus goed de reviews op internet voordat je iets gaat huren via Airbnb.

Beroemde hotels in Amsterdam

Amsterdam kent een aantal beroemde hotels van naam en faam. Het gaat om plekken met een bijzondere geschiedenis, waar je vaak luxe kunt overnachten. Hier hebben we enkele van deze beroemde Amsterdamse hotels op een rij gezet.

Amstel Hotel

Het Amstel Hotel is het eerste Grand Hotel van Nederland en waarschijnlijk het bekendste 5-sterrenhotel in Amsterdam. Het gebouw met zijn vorstelijke uitstraling prijkt al anderhalve eeuw langs de oever van de Amstel. In 1867 opende het hotel, dat gebouwd was in opdracht van de Amsterdamse arts en weldoener Samuel Sarphati. Hij wilde een icoon creëren dat de hoofdstad meer elegantie en welvaart zou brengen. Sinds de opening heeft het Amstel Hotel vele hoogwaardigheidsbekleders, popsterren en koninklijke families over de vloer heeft gehad. Tot de gasten behoorden de bandleden van The Rolling Stones, de Britse koningin Elizabeth, regisseur Steven Spielberg, Bill en Hillary Clinton en David Bowie. Website: www.amsterdam.intercontinental.com

Voor het laatst bijgewerkt op 9 juni 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Amsterdam, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam