Hotels en bed & breakfasts in de provincie Groningen

De provincie Groningen heeft een ruime keuze om te overnachten. De meeste hotels vind je uiteraard in de hoofdstad Groningen, maar ook in de kleinere dorpen is altijd wel een hotel, bed & breakfast of pension te vinden. Hotels en bed & breakfasts in Groningen zijn er in alle prijsklassen, van luxe tot eenvoudig. In de stad Groningen zijn enkele hostels waar je kunt overnachten. Voor een bijzondere belevenis heeft de provincie Groningen ook enkele bijzondere hotels en andere accommodaties. Hier hebben we enkele van de beste en beroemde hotels in Groningen voor je op een rij gezet.

Grand Hotel De Doelen, Groningen

Grand Hotel De Doelen is het oudste nog bestaande hotel in de stad Groningen. De muren van het pand aan de Grote Markt stammen nog uit de dertiende of veertiende eeuw. Het werd eeuwenlang bewoond door adellijke families, totdat er in 1798 een herberg werd geopend. In 1876 werd het hotel uitgebreid door het naastgelegen pand erbij te betrekken. Vanaf 2000 was Grand Hotel De Doelen een tijdje in handen van de omstreden horecamagnaat Sjoerd Kooistra (1951-2010). Het is nu een 3-sterrenhotel in het centrum van Groningen, gevestigd in een monumentaal pand aan de voet van de Martinitoren. Adres: Grote Markt 36, 9711 LV Groningen. Website: www.hotel-dedoelen.nl

Andere hotels en bed & breakfasts in Groningen

Aduard/Aduarderzijl

Hotels in Appingedam

Bourtange

Hotels in Delfzijl

Eenrum

Finsterwolde

Hotels in Groningen

Kloosterburen

Loppersum

Niehove

Nieuweschans

Nieuwolda

Oosterwijtwerd

Oostwold

Oudeschip

Paterswolde

Hotels in Pieterburen

Roodeschool

Saaxumhuizen

Uithuizen

Uithuizermeeden

Hotels in Veendam

Wehe-den Hoorn

Westerbroek

Westernieland

Westerwolde

Winschoten

Zuidwolde

Voor het laatst bijgewerkt op 10 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Groningen, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam