Edinburgh Castle, Schotland

De beste bezienswaardigheden van Edinburgh

Edinburgh CastleHet Edinburgh Castle domineert de Oude Stad en is een van de bezienswaardigheden die je letterlijk niet kunt missen tijdens een stedentrip. Het kasteel ligt op Castle Rock, gebouwd op het gesteente van een oude en dode vulkaan. Edinburgh Castle is hét symbool van Schotland dat terugkomt in talloze verhalen en legenden. Rond 600 na Christus werd de eerste versterking gebouwd van de burcht, maar de meeste gebouwen van het huidige complex dateren uit de zeventiende eeuw. Het kasteel was de residentie van Schotse koningen – de Schotse koningin Mary schonk er het leven aan koning James, die in 1603 Schotland en Engeland verenigde.

Hoogtepunt van Edinburgh Castle zijn de kroonjuwelen van Schotland, de oudste nog bestaande koninklijke juwelen van Europa. Daaronder bevindt zich de Stone of Destiny, de steen waarop de Schotse koningen werden gekroond. Ook kun je de zalen van het paleis, enkele militaire musea en de voormalige gevangenis bezoeken. Ook Nederlanders werden hier ooit achter de tralies gezet. Sinds 1861 worden elke dag (behalve zondag) om 13.00 uur met de kanonnen saluutschoten afgevuurd – hou je oren dicht als je in de buurt staat. Vanaf het kasteel heb je overigens een fraai uitzicht over Edinburgh. Je kunt van tevoren online kaartjes kopen. Website: www.edinburghcastle.gov.uk

Edinburgh Castle in Schotland

Voor het laatst bijgewerkt op 27 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Edinburgh Castle, Schotland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/StockCube; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam