Overnachten in het Verenigd Koninkrijk

Overnachten in Verenigd KoninkrijkAan accommodatie in het Verenigd Koninkrijk is geen gebrek. In Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland is genoeg keuze om te overnachten, uiteenlopend van hippe boutique hotels en luxe landhuizen tot hostels en bed & breakfasts. De hotels in de grote steden, met name in Londen, zijn duurder dan in de rest van het land.

Het Verenigd Koninkrijk is in de zomer een populaire bestemming voor toeristen (ook voor de Britten zelf), dus begin tijdig met boeken om in de beste hotels te kunnen overnachten. Begin met nadenken in december en reserveer je accommodatie in februari.

Bed & breakfasts in het Verenigd Koninkrijk

In het hele land kun je overnachten in pensions en bed & breakfasts. De kwaliteit varieert sterk, dus bekijk eerst de kamers als je nog niet hebt geboekt. Bed & breakfasts zijn in het algemeen schoon, comfortabel, gastvrij en goedkoop, met ruime kamers. Je deelt waarschijnlijk een badkamer, alsof je bij iemand thuis logeert. Overnachten in een bed & breakfast is een leuke manier om iets meer te leren over de Britse cultuur, in plaats van je te isoleren in een hotelkamer. Let er wel op dat sommige B&B’s alleen contant geld accepteren.

Bed & breakfasts serveren een traditioneel Engels ontbijt van gebakken eieren, worstjes, brood, tomaten en champignons. Op veel plekken kun je ook voor een lichter buffet terecht, met cornflakes, yoghurt en dergelijke. Als je iets anders wilt of specifieke allergieën hebt, moet je dit vooraf laten weten.

Overnachten in Londen

Overnachten in LondenZoek je een plek om te overnachten in Londen, dan heb je de keuze uit honderden hotels, hostels, bed & breakfasts, pensions en appartementen. Het slechte nieuws is dat overnachten in Londen schrikbarend duur is. Voor een nacht in een hotel ben je gemiddeld £ 135 (ongeveer € 185) kwijt. Lees hier meer over hotels en overnachten in Londen

Overzicht van hotels in het Verenigd Koninkrijk

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels en andere accommodatie in het Verenigd Koninkrijk, ingedeeld naar steden en regio’s. Als je ergens wilt overnachten, kun je via de website een kamer boeken.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over overnachten in het Verenigd Koninkrijk, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/jeffbanke.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Europa Reisnieuws Verenigd Koninkrijk
Sort by