Overnachten in Edinburgh, Schotland

Edinburgh overnachtenVoor overnachten in de Schotse hoofdstad Edinburgh heb je een ruime keuze aan accommodatie. Met de honderden hotels, hostels, bed & breakfasts, guesthouses, campushotels en appartementen is het aanbod groter dan in elke andere Britse stad, met uitzondering van Londen. In het centrum van Edinburgh kun je vooral terecht voor hotels en grote hostels voor backpackers. Voor meer kleinschalige accommodatie en bed & breakfasts heb je buiten het centrum meer keus.

Voor een overnachting in een luxe hotel betaal je minstens £ 150 per nacht. In een middenklasse hotel ben je tussen de £ 100 en £ 150 kwijt. In de goedkoopste hotels ben je tot £ 100 per nacht kwijt.

Edinburgh is een populaire stad, dus het is raadzaam altijd van tevoren te reserveren. Dit geldt met name als je in de stad wil overnachten tijdens het Edinburgh Fringe Festival in augustus (het grootste kunstfestival ter wereld) en Hogmanay, het nieuwjaarsfeest van Schotland. Wil je dan de stad bezoeken, dan moet je maanden van tevoren een hotelkamer boeken. Hotels verhogen ook de prijzen tijdens het Fringe Festival en Nieuwjaar.

Zoek je voordelige accommodatie voor je stedentrip naar Edinburgh?
Reserveer hier een hotel of appartement in Edinburgh, tegen de laagste prijzen

Beroemde en beste hotels in Edinburgh

Balmoral Hotel

Het Balmoral Hotel met zijn karakteristieke 58 meter hoge klokkentoren is een van de bekendste en legendarische hotels in Edinburgh. Het 5-sterrenhotel ging open in 1902 en was ooit het gastenverblijf voor Brits spoorwegpersoneel bij Waverley Station. Meteen na de opening is besloten de klok op de toren 3 minuten voor te laten lopen, zodat de inwoners van Edinburgh hun trein niet zouden missen. Dat is sinds die tijd niet veranderd.

Balmoral Hotel in Edinburgh

Het in Victoriaanse stijl opgetrokken gebouw is in 1988 gesloten voor een renovatie en in 1991 door Sean Connery weer geopend. De populaire Britse schrijfster J.K. Rowling legde in 2007 in het hotel de laatste hand aan haar Harry Potter-boekenserie. Het Balmoral beschikt over enkele bars en restaurants, waaronder Number One, dat een Michelin-ster op zak heeft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum van Edinburgh, aan de oostkant van Princes Street, de belangrijkste winkelstraat in de stad. The Balmoral is sinds enkele jaren onderdeel van de hotelketen Rocco Forte Hotels.

The Bonham Hotel

Stijlvol overnachten in een historische omgeving doe je in The Bonham Hotel, gevestigd in drie 19e-eeuwse herenhuizen in de exclusieve West End van Edinburgh. De drie panden kennen een rijke geschiedenis. Van 1939 tot 1951 was het een privékliniek waar honderden baby’s werden geboren. Die staan bekend als de ‘Bonham-baby’s’. Daarna dienden de drie herenhuizen jarenlang als huisvesting van studenten. In 1997 werden de panden gerenoveerd en getransformeerd tot een luxe 5-sterrenhotel.

Bonham Hotel in Edinburgh

Het voelt alsof je een reis terug maakt in de tijd, want veel kamers hebben nog steeds het interieur van de originele huizen. Ook opmerkelijk is de kunstcollectie in het hotel, van een Tiffany-vloerlamp tot ‘s werelds eerste elektrische kroonluchter uit 1880. In het verfijnde restaurant kun je elke middag terecht voor een High Tea. ► Boek een overnachting in The Bonham Hotel vanaf € 136

Voor het laatst bijgewerkt op 24 februari 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Edunburgh, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam