Reizen met de trein in Canada

Reizen met de trein in CanadaReizen met de trein in Canada is niet de snelste manier van vervoer. Canada is het enige grote geïndustrialiseerde land zonder hogesnelheidslijn en op Newfoundland, op Prince Edward Island en in de noordelijke provincies rijden helemaal geen treinen. Reizen per trein is echter wel een geweldige manier om de prachtige natuur en landschappen van Canada te zien.

De nationale spoorwegmaatschappij van Canada is VIA Rail. De maatschappij exploiteert intercitytreinen, regionale treinen en transcontinentale treinen in het land waarmee meer dan 400 steden, dorpen en plaatsen te bereiken zijn.

Treinreizen in Canada

De langste treinreis in Canada is van Toronto naar Vancouver (deze lijn staat bekend als The Canadian). Het traject is 4466 kilometer lang en de treinreis duurt ongeveer vier dagen. Vanuit panoramarijtuigen zie je de Canadese natuur in al zijn facetten, van uitgestrekte prairies en oerbossen tot de Rocky Mountains. Je kunt reizen in een stoel (Economy Class) of in een slaapwagon (Sleeper Class). Je kunt slapen in een couchette en er zijn compartimenten voor één tot en met vier personen. In de trein kun je ontbijten, lunchen en dineren.

Er is ook een transcontinentale verbinding in het oosten, tussen Montréal (Quebec) en Halifax (in Nova Scotia). Deze treinreis, die ongeveer een dag duurt, staat bekend als The Ocean. Ook deze trein maakt gebruik van panoramarijtuigen en je kunt reizen in Economy Class (stoelen) of Sleeper Class (slaaprijtuigen).

Tussen Quebec City, Montréal, Toronto, Windsor en Ottawa rijden intercitytreinen. In iets minder dan 4 uur kun je nonstop met de trein reizen tussen Toronto en Ottawa.

Kopen van treinkaartjes in Canada

Ben je van plan tijdens je vakantie in Canada veel met de trein te reizen, dan kun je een Canrailpass overwegen. Deze treinpas is er in drie varianten en is geldig voor 60 dagen. Bij de goedkoopste Canrailpass kun je zeven keer met de trein reizen. Voor lange treinreizen is het raadzaam van tevoren een kaartje te kopen bij VIA Rail. Op de website vind je informatie over de dienstregeling, de treinpassen en de prijzen: www.viarail.ca

Boekingen en reserveringen kun je ook maken via de reisagent van VIA Rail in Nederland, Incento: www.incento.nl

Voor het laatst bijgewerkt op 11 oktober 2015; foto © depositphotos.com/pictureguy.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Kenia Afrika Reisnieuws
Sort by