autohuur Canada

Overnachten in Montréal, Québec, Canada

Montréal, de grootste stad van de provincie Québec en de tweede stad van Canada, heeft een ruime keuze aan plaatsen om te overnachten. De stad telt meer dan honderd hotels, voor elk budget en voor elke smaak. Daarnaast kun je overnachten in guesthouses (gîtes), hostels, bed & breakfasts en appartementen.

De verschillende wijken van Montréal hebben ook vaak hun eigen type hotel. Zo vind je in de buurt Old Port of Montréal veel charmante boetiekhotels. De oude historische wijk Old Montréal en Downtown hebben veel luxe 4- en 5-sterrenhotels.

In de wijk Quartier Latin en in de straten rond het lange afstandsbusstation zitten veel goedkope hotels. Je kunt het goedkoopst overnachten in een slaapzaal in een van de hostels. In Old Montréal zitten een paar hostels, al liggen de prijzen daar hoger dan in andere wijken. Montréal heeft ook veel inwoners die lid zijn van CouchSurfing, zodat het niet moeilijk moet zijn om een slaapplaats te vinden.

Zoek je voordelige accommodatie voor je trip naar Montréal?
Reserveer hier een hotel of appartement in Montréal, tegen de laagste prijzen

Beste hotels in Montréal

Le Mount Stephen Hotel

Mocht je budget het toelaten, probeer dan te overnachten in Le Mount Stephen Hotel. Dit is een van de meest luxueuze hotels van Montréal, dat nostalgische glamour combineert met hypermodern design. Het boetiekhotel ligt net buiten Old Montréal aan de Golden Square Mile en is deels gevestigd in een herenhuis uit 1880. Dit was ooit het woonhuis van de rijke Schotse zakenmagnaat Lord George Stephen en de thuisbasis van een exclusieve herenclub.

Le Mount Stephen Hotel Montreal

Nog steeds ademt het hotel vervlogen elegantie uit, met houten lambriseringen, glas-in-loodramen, zacht fluweel en antieke meubels. Achter het herenhuis met de neorenaissance gevel staat echter een strakke moderne torens met 90 kamers en suites. De kamers zijn groot en comfortabel en hebben alle noodzakelijke toeters en bellen, waaronder Japanse toiletten en een lichttherapie-douchekop. Het 5-sterrenhotel heeft in het historische gedeelte een bruisend restaurant en dito bar, evenals een eersteklas spa. ► Boek een overnachting in Le Mount Stephen Hotel vanaf € 305

The Ritz-Carlton Hotel

The Ritz-Carlton Hotel is de ‘grande dame’ van de hotels in Montréal, een instituut van meer dan een eeuw oud in de historische buurt Golden Square Mile. De eerste gasten werden al verwelkomd in 1912 en daarmee was dit het eerste hotel ter wereld met de naam Ritz-Carlton. Jarenlang was het hotel een knooppunt van sociale, culturele en politieke activiteiten in de stad. Beroemde gasten waren koningin Elizabeth, Winston Churchill, Charles de Gaulle. Elizabeth Taylor en Richard Burton zijn in het hotel zelfs getrouwd.

The Ritz-Carlton Hotel in Montréal

Het chique 5-sterrenhotel is de perfecte uitvalsbasis voor de reiziger die op zoek is naar klassieke luxe. De service is warm en attent, met personeel dat een warme handdoek aanbiedt bij het inchecken en desnoods een hardlooproute voor je uitstippelt. Je kunt er terecht voor een champagnebar en high tea of geniet van een Frans diner van de beroemde chef-kok Daniel Boulud. Een hoogtepunt van design is het binnenzwembad op het dak, met uitzicht op de skyline van Montréal. ► Boek een overnachting in The Ritz-Carlton Hotel vanaf € 442

Voor het laatst bijgewerkt op 15 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Montréal, Canada, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Montreal Tourism/Andrée Trépanier; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam