autohuur Canada

Bata Shoe Museum, Toronto, Canada

De beste bezienswaardigheden in Toronto

Bata Shoe Museum in Toronto, CanadaVrouwen staan erom bekend dat ze graag schoenen kopen, toch? In het Bata Shoe Museum in Toronto kun je daar nog een puntje aan zuigen. Dit is het grootste schoenenmuseum ter wereld, met 13.000 soorten schoeisel. De verzameling loopt uiteen van Elvis Presley’s blauw-witte loafers en de balzaalslippers van koningin Victoria tot de kralenschoenen van Indianen en de hakken van Lady Diana. De oudste ‘schoen’ in de collectie is 4500 jaar geleden gedragen. Je ziet er schoeisel van de oudste beschavingen ter wereld, zoals beschilderde sandalen uit het oude Egypte. In het Bata Shoe Museum ontdek je ook interessante schoenenfeiten: zo waren het bijvoorbeeld mannen die als eerste schoenen met hakken droegen.

Het museum is ontstaan uit de collectie van Sonja Bata, samen met haar man oprichter van het gelijknamige schoenenmerk. Drie zalen zijn ingeruimd voor wisselende tentoonstellingen, zodat er altijd iets nieuws te zien is. Het Bata Shoe Museum bevindt zich in het centrum van Toronto in een gebouw dat eruitziet als – hoe toepasselijk – een schoenendoos. Adres: 327 Bloor St W, Toronto. Metrostation: St. George. Website: www.batashoemuseum.ca

Schoenen in het Bata Shoe Museum, Toronto

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Bata Shoe Museum in Toronto, Canada, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's Bata Shoe Museum, Toronto; Flickr.com/bookchen.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam