autohuur Canada

Vakantie in Toronto, Canada

Tips voor een vakantie in Toronto

Toronto vakantieEen vakantie in Toronto beleef je in de grootste stad van Canada en de plek met de grootste culturele diversiteit van het land. In de stad worden meer dan 140 talen en dialecten gesproken. In Toronto vind je een paar Chinatowns, een Little Italy, een Koreatown en een Little Portugal, om maar een paar wijken te noemen. In de metropool wonen meer dan 5 miljoen mensen, maar toch blijft Toronto relaxed, leefbaar en gezellig. Het is bovendien een stad die je ook gemakkelijk kunt bezoeken. Talloze luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks vanuit Nederland naar Canada’s grootste stad en een vliegticket naar Toronto is alleszins betaalbaar.

Toronto is de laatste jaren uit de schaduw getreden van Montréal en Vancouver en heeft zich terecht de status van Canada’s grootste stad aangemeten. Het doet zich voor als de hoofdstad van het land, ook al is die titel officieel voorbehouden aan het slaperige Ottawa. Het kosmopolitische Toronto is het centrum van kunst en media en de economische motor van Canada, met een skyline van wolkenkrabbers en alle energie, dynamiek en pittigheid die je van een hoofdstad mag verwachten.

Het meest iconische monument van de stad is ongetwijfeld de CN Tower, een van de hoogste torens ter wereld. In de lappendeken van wijken kun je je vermaken met markten, cafés, galeries en vintage winkels. Toronto is een paradijs voor foodies, met verfijnde restaurants. The Junction is een voormalig industrieel gebied dat zich heeft ontpopt als de meest stijlvolle plek van Toronto, met zijn bars, live muziek en koffietentjes. Er is een overvloed aan parken en groene plekken om te relaxen, met een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. De stad is ook een ideale uitvalsbasis voor een tripje naar de Niagara watervallen op de grens van Canada en Amerika. De denderende watermassa ligt op slechts 2 uur rijden.

Hou tijdens je vakantie aan Toronto wel rekening met de seizoenen. De stad ligt aan Lake Ontario, en dat grote meer heeft een stevige invloed op het klimaat. In de lente en de herfst kan het de hele dag regenen, maar kun je ook te maken krijgen met overdadige zonneschijn. De zomer is eigenlijk de beste tijd voor een vakantie in de stad – zodat je meteen kunt profiteren van de vele festivals die dan in Toronto worden georganiseerd.

Bezienswaardigheden in Toronto

Toronto bezienswaardighedenIn een land dat gedomineerd wordt door ruige wildernis en ongerepte natuur, onderscheidt Toronto zich als een baken van cultuur en stedelijkheid. In de grootste Canadese metropool is dus volop te zien – er zijn tientallen musea, bezienswaardigheden en attracties. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Toronto

Vliegen naar Toronto

Vliegen naar TorontoToronto heeft de grootste en drukste luchthaven van Canada. Je kunt uit liefst 180 bestemmingen in de wereld naar Toronto vliegen. Ook vanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Toronto reizen. Meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Toronto. Lees hier meer over vliegen naar Toronto


Voor meer informatie over een vakantie in Toronto kun je kijken op de website van het lokale VVV-kantoor: www.seetorontonow.com

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Toronto, Canada, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam