Vakantie in Cancún, Mexico

Tips voor een vakantie in Cancún

Vakantie in Cancún, MexicoCancún is de populairste bestemming voor een Mexico vakantie. De stad ligt op het schiereiland Yucatán in de staat Quintana Roo in het uiterste oosten van Mexico en was tot en met de jaren vijftig een slaperig vissersdorp. Vanaf de jaren zestig begon het toerisme zich te ontwikkelen. Cancún verwelkomt nu elk jaar miljoenen vakantiegangers die zich laten opmonteren door de witte zandstranden en het uitnodigende warme kristalheldere water in de Caribische Zee. Ook komen mensen voor het beroemde nachtleven. In de vele uitnodigende nachtclubs en bars kun je je tot in de vroege uurtjes vermaken.

De meeste reizigers verblijven tijdens hun vakantie in de Zona Hoteleria, de toeristische en hotelzone van Cancún rondom de lagune. De hoofdstraat is de Boulevard Kukulcán, een 26 kilometer lange weg op het daadwerkelijke schiereiland langs de kust. Hier vind je een aaneenschakeling van hotels, restaurants, winkelcentra, jachthavens, spa’s en appartementencomplexen. Vanuit Cancún kun je ook het échte Mexico ontdekken. In een dagtrip kun je naar Mayasteden als Chichén Itzá en Tulum. Voor de kust ligt het nationaal park Isla Contoy, waar bijzondere schildpadden en tropische vogels een veilige haven vinden.

De Mexicaanse badplaats heeft een heerlijk klimaat. Zonaanbidders kunnen vrijwel het hele jaar terecht voor een vakantie in Cancún. In de zomermaanden is het elke dag meer dan 30 ° C. De rest van het jaar is de temperatuur meestal boven de 25 ° C.

Reizen naar Cancún

Vliegen naar Cancún

Vliegen naar Cancún, MexicoVanuit Nederland kun je gemakkelijk op vakantie naar Cancún. Chartermaatschappij TUIfly vliegt zo’n twee keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar het vakantieparadijs. De vliegtijd is 10 tot 11 uur. Airberlin biedt goedkope vliegtickets aan van de Duitse stad Düsseldorf naar Cancún. De vliegtijd is dan ongeveer 11½ uur.

Je kunt ook goedkoop naar Cancún vliegen met British Airways, waarbij je moet overstappen in Londen. Met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines kun je dagelijks naar de Mexicaanse badplaats vliegen via een overstap in Atlanta (VS).

Vanuit Mexico City vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar Cancún. Deze binnenlandse vluchten worden onder meer verzorgd door Aeroméxico en Interjet. De vlucht duurt ruim 2 uur.

Luchthaven van Cancún

Alle vluchten komen aan op Aeropuerto Internacional de Cancún (CUN). Dit is de op één na drukste luchthaven van Mexico en een van de drukste internationale vliegvelden in het Caribisch gebied. De luchthaven ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van het centrum van de stad.

Aeropuerto Internacional de Cancún bestaat uit drie terminals. In 2016 wordt een vierde terminal geopend. Tussen de terminals rijdt een gratis shuttlebus. Overal op het vliegveld vind je geldautomaten, geldwisselkantoren, bars, restaurants, fastfood tenten en duty free winkels. Er is een apotheek, een medisch centrum en een schoonheidssalon. In de aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven. Website: www.cancun-airport.com

Vervoer van het vliegveld naar Cancún

De luchthaven van Cancún biedt zelf 24 uur per dag shuttlebussen aan naar je hotel of vakantieadres. Reserveren kan via de website van het vliegveld. Er zijn op internet ook allerlei private ondernemingen te vinden die shuttlediensten aanbieden in Cancún. Volgens de luchthavenautoriteiten zijn deze niet officieel toegestaan passagiers op het vliegveld op te pikken. Als je zo’n service boekt, doe je dat voor eigen risico. Ook gewone taxi’s hebben geen toestemming om reizigers op te halen vanaf de luchthaven.

Reizen met de bus naar Cancún

Vanuit Mexico City vertrekt één keer per dag een bus naar Cancún. De busrit duurt 25 uur. De busmaatschappij is Ado GL. Informatie over de dienstregeling en het kopen van kaartjes vind je op de website: www.adogl.com.mx

Voor het laatst bijgewerkt op 7 december 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Cancun, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/czuber; SOMATUSCANI.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam