Bibberen boven een kloof in China

Koningaap - China

Glasplatform in Chongqing, ChinaAmsterdam, 4 april 2015 – Bouwvakkers met stalen zenuwen hebben er in China een jaar aan gewerkt, maar nu is hij open voor toeristen: het langste zwevende glasplatform ter wereld. Boven een 718 meter diepe kloof vlakbij de zuidelijke stad Chongqing kunnen types zonder hoogtevrees op een balkon stappen en door de glazen vloer de diepte in staren.

Vanaf de kant steekt het hoefijzervormige observatiedek 27 meter uit, waarmee het balkon 5 meter langer is dan de Skywalk boven de Grand Canyon. Dit zwevende glasplatform in de Amerikaanse staat Arizona was altijd de langste, totdat de Chinezen aan de slag gingen met hun eigen toeristische attractie.

De constructie weegt maar liefst 900 ton en de bouw kostte meer dan € 5 miljoen. Ter vergelijking: het platform boven de Grand Canyon weegt 482 ton. Als je er zonder te bibberen op durft te lopen, heb je in ieder geval een prachtig uitzicht op de regio Yunyang met zijn diepe kloven en groene valleien.

De Chinezen verwachten grote belangstelling van toeristen voor hun eigen versie van de Skywalk. Het glasbalkon bevindt zich in Yunyang Longgang Geological Park. Het is nog niet bekend hoeveel een kaartje kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!