Hongkong kan ook goedkoop

Koningaap - China
Hongkong
Star Ferry in Hongkong

Amsterdam, 28 februari 2013 – Een bezoek aan de metropool Hongkong hoeft niet altijd duur te zijn. Achter de façade van luxe hotels en chique kantoorpanden zijn veel dingen best betaalbaar, tipt de VVV in Hongkong.

Neem bijvoorbeeld een overtocht met de traditionele veerboot Star Ferry, die heen en weer vaart tussen Kowloon en Hongkong Island. Een enkeltje kost € 0,25 (in het weekend € 0,32) en biedt een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Een andere goedkope toer door Hong Kong Island is om op een van de dubbeldekker trams te stappen die rijden tussen Kennedy Town en Chai Wan. De rit kost € 0,22 en voert je door fraaie Chinese wijken en winkelstraten.

De toerist die niet te veel wil spenderen aan een overnachting, kan bijvoorbeeld een slaapadres kiezen in een van de acht youth hostels in de stad en op de eilanden. Medio 2013 opent het nieuwe Mei Ho House Youth Hostel nabij Sham Shui Po metrostation op Kowloon. Gemiddelde prijzen van de hostels variëren van zo’n 20 tot 50 euro per nacht.  Ook de keten van Bridal Tea House Hotels, Y-Loft in Wan Chai en de Yes Inn Hostels kosten je geen rib uit je lijf.

Musea

Er zijn 9.500 gratis wifi hot spots verspreid over Hongkong te vinden in de meeste metrostations, bij Starbucks en Pacific Coffee koffieketens en 7-Eleven en Circle-K winkels. Musea waar de toegang altijd gratis is, zijn het Flagstaff House of Museum Tea Ware, het Hong Kong Film Archive en het Law UK Folk museum. Musea die op woensdagen gratis bezocht kunnen worden zijn het Hong Kong Museum of Art, het Hong Kong Museum of History, het Hong Kong Museum of Coastal Defence en het Dr Sun Yat-sen Museum. Na het kopen van een museumweekkaart voor 30 HK$ (3 euro) kun je nog talloze andere musea gratis bezoeken.

Eten en winkelen

Voor een paar euro kun je bij ‘noodle’ shops al een grote kom noedels bestellen en hetzelfde ben je kwijt voor een maal in de vele ‘dai pai dongs’ – eetstalletjes aan de straatkant. Ook zijn er veel betaalbare dim sum restaurants, food courts in warenhuizen bieden al 3-gangen menu’s voor 10 euro en wil je eten in een Michelin ster restaurant voor peanuts, ‘Tim Ho Wan’ in de wijk Mongkok is echt spotgoedkoop. Het enige nadeel is dat je bereid moet zijn om een uur in de rij te staan.

Goede koopjes vindt je onder meer op de Temple Street Night Market in Yau Ma Tei, de Ladies Market in Mong Kok, Stanley Market op Hong Kong Island en Wan Chai Street Market. Afdingen is hier het credo.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!