Vakantie in Hongkong, China

Tips voor een vakantie in Hongkong

Hongkong vakantieEen vakantie in Hongkong beleef je in een ultramoderne internationale metropool met een harmonieuze mix van westerse en oosterse tradities. Een van de grootste steden van Azië kan terugkijken op een rijke en enerverende geschiedenis, dat heeft geleid tot een plek met verschillende persoonlijkheden. Een deel van de cultuur in Hongkong is schijnbaar puur Brits, met dank aan de 155 jaar dat het schiereiland in het zuidoosten van China in handen was van Groot-Brittannië. De internationale handel en persvrijheid in dit deel van de wereld waren ongeëvenaard, tot de Britten hun kolonie in 1997 met tegenzin teruggaven aan het moederland China. Een groot voordeel is nog steeds dat je overal in de stad Engels kunt spreken en lezen.

Hongkong kent ook een onmiskenbare Chinese kant, als je er tijdens je vakantie om je heen kijkt. Het is een ongelooflijk drukke stad, met ruim zeven miljoen inwoners en een enorm hoge arbeidsdiscipline. De bevolkingsdichtheid is twee keer zo hoog dan in bijvoorbeeld Berlijn. Het gedrang in de straten, het lawaai van drilboren en betonmixers, het claxonneren van de auto’s, het geronk van de airco’s: het lawaai brengt je soms letterlijk uit evenwicht. De inwoners worden letterlijk op elkaar gestapeld, getuige de torenhoge appartementsgebouwen met wasgoed voor de ramen waardoor je het daglicht amper meer kunt zien.

Hongkong havenMaar Hongkong heeft ook nog een stuk natuur, wat de meeste bezoekers tijdens hun vakantie links laten liggen. De wijken New Territories, Knowloon en Hong Kong Island zijn vol en hectisch, waar wolkenkrabbers de skyline domineren. Daarnaast kent de stad nog 262 afgelegen eilanden, waar je terecht kunt voor kleine, beschutte baaien, serene tempels en pittoreske vissersdorpjes. Als je meerdere dagen in Hongkong bent, is een boottocht naar deze afgelegen schoonheid niet te missen – al is het maar om even wat frisse lucht in te ademen.

Tijdens een eerste bezoek is Hongkong even een uitdaging. Je zult deze fascinerende smeltkroes even moeten laten bezinken, voordat je je overgeeft aan de boeddhistische tempels, grote koloniale gebouwen, traditionele markten en topmusea die fabuleuze kunst uit het keizerlijke China tentoonstellen. Voordat je je creditcard trekt voor enkele van de meest exclusieve hotels en restaurants ter wereld, waar je je kunt laven aan de beste zeevruchten en Kantonese gerechten. Hongkong is ook een paradijs voor shoppers, waar winkelen een manier van leven is. De kosmopolitische metropool heeft misschien wel het grootste aanbod van producten ter wereld, van luxe goederen tot lokale souvenirs. Benut de uitstekende toeristische infrastructuur en maak kennis met de inwoners van Hongkong, die altijd vriendelijk zijn en trots zijn op hun autonome positie in China.

Hongkong en de zee

Eindeloze wolkenkrabbers, winkelwalhalla, financieel centrum, glitter and glamour. Over Hongkong is alles al gezegd, zou je denken. Maar waar het allemaal mee begon, wordt nog wel eens vergeten: de zee. Van de dagelijkse vis tot de internationale handel in alle denkbare en ondenkbare goederen, het is er allemaal dankzij de zee. Lees hier meer over Hongkong en de zee

Bezienswaardigheden in Hongkong

Man Mo Tempel in HongkongHongkong heeft vele attracties, culturele bezienswaardigheden, musea en een grote natuurlijke schoonheid. Voor veel toeristen is de voormalige Britse kolonie een populaire plek om vakantie te vieren, om van het uitzicht te genieten vanaf de Victoria Peak of de serene rust te ervaren in de Man Mo Tempel. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Hongkong

Overnachten in Hongkong

Hongkong is een echte kosmopolitische stad die mensen uit alle continenten aantrekt, dus je hebt er genoeg keuze om te overnachten. Er zijn meer dan 200 hotels met ruim 72.000 kamers in alle categorieën en prijsklassen, van eenvoudig tot luxe paleisachtige 5-sterrenhotels. Lees hier meer over hotels en overnachten in Hongkong

Voor het laatst bijgewerkt op 24 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Hongkong, China, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam