Indonesië creëert ruim 500 toeristendorpen

Traditioneel dorp in Indonesië

Amsterdam, 26 mei 2014 – Wil je het échte, ‘authentieke’ Indonesië zien, dan moet je snel zijn. De Indonesische overheid gaat dit jaar 561 dorpen ontwikkelen tot ‘toeristendorpen’. De dorpen liggen verspreid over 19 provincies.

Het plan is van het Ministry of Tourism and Creative Economy, die toeristen daarmee de gelegenheid wil geven ,,het traditionele leven in Indonesische dorpen te ontdekken, waar de bewoners nog steeds vasthouden aan dezelfde inheemse cultuur en rituelen als hun voorouders eeuwen geleden.”

Elk dorp krijgt geld om een toeristisch programma te ontwikkelen op het gebied van kunst, cultuur en culinaire vaardigheden en de bewoners krijgen lessen in buitenlandse talen. Zo kunnen bezoekers straks bijvoorbeeld batiklessen volgen of rijst planten met lokale boeren. Ook komen in de buurt van de dorpen faciliteiten voor toeristen, zoals hotels en restaurants.

Verspreid over heel Indonesië zijn vele dorpen waar de bewoners nog traditionele kleding dragen en met de hand eigen exotische kunst- en gebruiksvoorwerpen maken. Het land telt zo’n 350 verschillende etnische groepen.

,,Toeristen kunnen straks meer leren over bijzondere culturen die nog niet zijn aangetast door het moderne leven”, zegt het ministerie, dat meent hiermee ook de vaak armlastige bewoners financieel te ondersteunen. Dat juist door het toerisme het ‘moderne leven’ naar de dorpen wordt gebracht, vergeten ze misschien….

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!