Reizen en vakantie in Indonesië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.905.000 vierkante kilometer (46 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 258.316.051 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 136 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Jakarta;
– Talen: Indonesisch;
– Munteenheid: Roepia (IDR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 11.100 (2015).

Tips voor een vakantie in Jakarta

Vakantie JakartaEen vakantie in Jakarta beleef je in een stad die nogal intimiderend kan overkomen. Vooral bij een eerste bezoek aan de hoofdstad van Indonesië schrikken bezoekers van de immense verstedelijking, de uitgestrektheid, de drukte en het gekmakende verkeer. Lees hier meer over een vakantie in Jakarta

Tips voor een vakantie in Yogyakarta

Yogyakarta vakantieHoewel Jakarta de hoofdstad van Indonesië is, wordt Yogyakarta – door locals ook wel Yogya genoemd – op het eiland Java gezien als de culturele hoofdstad. Het is een echte studentenstad en er zijn dan ook een hoop gezellige cafeetjes en uitgaansgelegenheden te vinden. Er heerst een relaxte en aangename sfeer. Lees hier meer over een vakantie in Yogyakarta

Tips voor een vakantie in Ubud, Bali

Ubud vakantieUbud ligt op het Indonesische eiland Bali. Het stadje wordt wel als culturele centrum van het eiland gezien. Er bevinden zich vele kunstenaars die hier inspiratie op doen. Je vindt er dan ook veel kleine winkeltjes met kunst en souvenirs. Er heerst een gemoedelijke, relaxte sfeer. Lees hier meer over een vakantie in Ubud

Op zoek naar mooie stranden? Ga naar Indonesië!

Strand gili nanggu indonesieHawaii, Thailand, de Filippijnen, Australië of Italië… Allemaal landen die pareltjes van stranden hebben. Maar als je aan Indonesië denkt, zullen ook niet alleen beelden van tempels of bijzondere natuurgebieden door je hoofd schieten. Dit Aziatische land staat namelijk ook bekend om haar felblauwe zee en goudgele stranden. Lees verder….

Informatie over visum Indonesië

Nederlandse staatsburgers hebben een visum nodig voor een vakantie in Indonesië. Een toeristenvisum is geldig voor een verblijf van maximaal 60 dagen. Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na aankomst in het land en een retour vliegticket of een boekingsbewijs van een reisorganisatie.

De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer drie werkdagen. Je kunt het visum aanvragen bij de Ambassade van Indonesië in Den Haag. Via de website van de ambassade kun je alvast een afspraak maken. Ook kun je een toeristenvisum kopen bij aankomst op een internationale luchthaven in Indonesië. Deze visa on arrival is maximaal 30 dagen geldig.

Communicatie in Indonesië

Internationaal toegangsnummer: +62.
Collect call naar Nederland: 00-18-01-31.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer brandweer: 113.
Alarmnummer ambulance: 118.

Elektriciteit in Indonesië

De elektriciteit in Indonesië is 220 volt, maar in afgelegen gebieden kan het ook 110 volt zijn. In Indonesië wordt vooral een stekker gebruikt met twee ronde pluggen, dus de Nederlandse stekkers passen in veel gevallen in het stopcontact (al moet je soms even duwen). Het is echter raadzaam toch een wereldstekker mee te nemen. Stroomuitval en stroomstoringen komen af en toe voor, vergeet daarom niet ook een zaklantaarn mee te nemen.

Tijdsverschil met Indonesië

Door zijn grote uitgestrektheid beslaat Indonesië drie tijdzones. Op Sumatra, Java en Zuidwest-Borneo is het 6 uur later dan in Nederland. Op Oost-Borneo, Celebes, Bali en Lombok is het 7 uur later dan in Nederland. Op de Molukken en Papua is het 8 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het tijdsverschil met Indonesië een uur minder.

Share Button