Bij Japan Airlines hoef je niet meer naast een krijsende baby te zitten

Amsterdam, 3 oktober 2019 – Een comfortabele lange afstandsvlucht wordt al snel een nachtmerrie als er een krijsende baby in de buurt zit. Met het verstrijken van de mijlen neemt de irritatiefactor steeds meer toe, terwijl je de muziek op je ‘geluiddempende’ koptelefoon wat harder zet. Met medelijden en ergernis zie je hoe de ouders vergeefs proberen hun baby in slaap te sussen, terwijl het blèren, brullen en huilen alleen maar harder wordt. Slaap en rust kun je zelf wel vergeten in het vliegtuig: er is niets aan te doen.

Japan Airlines komt wanhopige passagiers nu tegemoet met een nieuwe functie in het boekingssysteem. De luchtvaartmaatschappij heeft de Baby Seat Map geïntroduceerd, zodat je bij het kiezen van een stoel al precies kunt zien waar de baby’s zitten. Wanneer passagiers met baby’s tot 2 jaar oud een stoel reserveren, verschijnt er automatisch een pictogram van een glimlachende baby op die plek (wat dus nogal tegenstrijdig is met de realiteit…).

Hierdoor kun je je stoel strategischer kiezen en een plek reserveren die zo ver mogelijk van de ‘glimlachende baby’ vandaan ligt. Of je kunt je mentaal voorbereiden en oordoppen, een hoofdtelefoon en slaappillen in je handbagage stoppen. Japan Airlines heeft gewaarschuwd dat de baby tool geen garantie biedt dat je daadwerkelijk buiten gehoorsafstand zit van een schreeuwende baby. Het pictogram verschijnt niet als ouders op het laatste moment van plek wisselen of een vlucht hebben geboekt via een derde partij.

De baby tool van Japan Airlines is door reizigers met gejuich ontvangen. Er is al geopperd om dit verplicht te stellen voor lange vluchten van alle luchtvaartmaatschappijen in de wereld. Ook biedt het perspectieven voor andere subcategorieën van vliegtuigpassagiers. Hoe handig zou het zijn als je bij het kiezen van een stoel ook kunt zien waar seriële snurkers of zwetende passagiers zitten, of die irritanto’s die met hun stoel altijd volledig achterover leunen?

Ook zijn er tegengeluiden te horen: we moeten tolerant zijn voor die arme (krijsende) baby’s! Iedereen is immers weleens zelf een (huilende) baby geweest. Voor alle potentieel opstandige ouders: zelf heb ik met mijn baby ook weleens een lange vlucht gemaakt, maar gelukkig sliep hij vooral tijdens die 11 uur in het vliegtuig 🙂 Wil je ‘geruisloos’ vliegen bij Japan Airlines? Kijk voor meer informatie op: www.jal.co.jp

Foto's © depositphotos.com/romdinka/ Japan Airlines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!