In Japan opent het eerste Nintendo-pretpark

Nintento World in JapanAmsterdam, 20 december 2020 – Ben je helemaal gek van de games van Nintendo? Zet dan maar alvast Japan op je bucketlist, want volgend jaar opent hier het eerste Nintendo-pretpark ter wereld. Op 4 februari 2021 staat in Osaka de opening gepland van Super Nintendo World, dat helemaal in het teken staat van de populaire Super Mario-videogames.

Je wordt ondergedompeld in een pastelkleurig themapark waarin het net lijkt alsof het Mario-spel tot leven komt. De hele Super Nintendo World is een soort game waarin je het als bezoeker opneemt tegen andere gamers in het park. De meest opwindende attractie is een achtbaan die gebaseerd is op Mario Kart-games.

De achtbaan bestaat uit meerdere rails naast elkaar waarin je het opneemt tegen andere gamers en populaire personages als Toad, Luigi en Princess Peach. Bij het instappen krijg je een speciale Mario-pet met bril waarbij gebruik wordt gemaakt van augmented reality – zodat er beelden op de bril worden geprojecteerd en het allemaal net echt lijkt. De karts zijn uitgerust met een stuur en je wordt aangemoedigd om items te verzamelen en granaten te gooien, net als in de videogame, terwijl je door meerdere niveaus racet.

Super Nintendo World in Japan

De achtbaan bevindt zich in het Kasteel van Bowser met stenen muren, ijzeren hekken en een groot standbeeld van de aartsvijand van Mario, dat echte gamers zeker zal aanspreken. Je kunt er een meet & greet hebben met Mario-personages en uiteraard Mario-souvenirs kopen.

Verder kun je er Power-up Bands kopen, een polsbandje dat te koppelen is aan een smartphone app, waarmee je net als in de echte game virtuele muntjes kunt verzamelen. Er staan nieuwe attracties op stapel rond Yoshi en Donkey Kong, andere populaire videogames uit de stal van Nintendo.

Bowser Kasteel in Nintendo World Japan

Super Nintendo World is een themapark bij Universal Studios Japan in Osaka waaraan al jaren wordt gebouwd. Het zou eigenlijk opengaan voor de Olympische Zomerspelen in Japan in 2020, maar ja: het verdoemde coronavirus gooide roet in het eten. Na de opening van het Nintento-pretpark in Japan wil de maker van videogames parken openen in Orlando, Hollywood en Singapore. Website: www.usj.co.jp

Foto's © Universal Studio Japan/Nintendo World.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!