Jakkes… Japan krijgt een poepmuseum

Amsterdam, 3 maart 2019 – Japan krijgt een tijdelijk poepmuseum. Jakkes, zou je denken! Het is echter geen museum met bruine drek waarvoor je je neus moet dichtknijpen, maar een kleurige bedoening die vooral Instagrammers op hol moet brengen.

Vier maanden lang, van 15 maart tot 15 juli 2019, kun je je zintuigen laten prikkelen in het Unko Museum in Yokohama, qua inwoneraantal de tweede stad van Japan. ‘Unko‘ is het Japanse woord voor ‘poep’. Echte poep zal je hier gelukkig niet vinden, maar wel kleurige varianten die doen denken aan de cartooneske Japanse emoji-cultuur. Je wordt er geconfronteerd met schattige pastelkleurige drollen die ‘om te snoepen zijn’, zo meldt Time Out Tokyo.

Het is een interactief museum waar je kunt meedoen aan allerlei poep-gerelateerde activiteiten, die ongetwijfeld je stoelgang zullen stimuleren. Kinderen kunnen uitkijken naar een enorme ballenbak met een poep-sculptuur in het midden. Ouders kunnen hun kroost bekijken vanuit stoelen die de vorm hebben van een gedraaide drol.

Bij een ander spel kunnen bezoekers op drolvormige lichtprojecties stappen om ze uiteen te laten spatten. Instagrammers kunnen foto’s maken in een roze ruimte waar ze omringd zijn door kleurrijke keutels. Er is ook een tentoonstelling met poep-kunstwerken en in een winkel kun je poep-souvenirs aanschaffen.

De opening van het poepmuseum valt samen met de kersenbloesem in Japan, wanneer er altijd veel toeristen naar het land komen. Mocht je de komende lente naar Japan gaan: Yokohoma is makkelijk vanuit Tokyo te bereiken met een hogesnelheidstrein. Als je het Japans machtig bent of handig bent met Google Translate, kun je ook op de website kijken van het Unko Museum: www.ale-box.com/unkomuseum

Japan heeft geen primeur met het poepmuseum. Voor het echte werk moet je naar het Museo della Merda (het ‘Shit Museum’) in Italië, waar de geschiedenis van kak en de innovatieve toepassingen van mest uit de doeken worden gedaan. Ook is er het National Poo Museum op Isle of Wight in Engeland, waar je tentoonstellingen over verschillende soorten ontlasting kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!