Je mag weer op vakantie naar Thailand, zónder quarantaine

Vakantie Thailand zonder quarantaineAmsterdam, 1 februari 2022 – Wil je op vakantie naar het zonnige Thailand? Het kan weer, en zónder een verplichte quarantaine. Sinds 1 februari 2022 zijn buitenlandse toeristen uit alle landen van de wereld weer welkom, mits ze volledig gevaccineerd zijn. Ook moet je drie keer een PCR-test laten afnemen: maximaal 72 uur van tevoren, op de dag van aankomst en op de vijfde dag van je verblijf in Thailand. Na drie keer een negatieve uitslag ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt.

Met deze ‘versoepeling’ hoopt Thailand weer toeristen te trekken. De Thaise autoriteiten openden de grenzen ook al even op 1 november vorig jaar, maar na een paar weken ging het land weer op slot in een vergeefse poging de omikronvariant tegen te houden. Hopelijk blijft het land dit keer wél geopend, ongeacht welke nieuwe coronavariant nu weer opduikt.

Thailand Pass aanvragen

Voor een vakantie moet je voor vertrek een TEST & GO Thailand Pass aanvragen. Dat kan tot 60 dagen van tevoren via deze website: tp.consular.go.th. Via deze website moet je je registreren met je paspoort- en vaccinatiegegevens. Naast een vaccinatiecertificaat moet je verzekerd zijn tegen ziektekosten voor minimaal $ 50.000. Dus check de kleine lettertjes van de polis van je reisverzekering.

Thailand vakantie aapje

Verder moet je een reservering kunnen overleggen van twee afzonderlijke overnachtingen in hotels die door de Thaise regering zijn goedgekeurd voor de PCR-testen op de 1e en 5e dag. Die hotels moet je dus zelf boeken en betalen, evenals de twee verplichte PCR-testen. In deze hotels moet je de uitslag afwachten van de coronatest.

Je bent volledig gevaccineerd als je minstens 14 dagen voor vertrek je laatste prik hebt gehad. Mocht je al een keer besmet zijn geweest met het coronavirus, dan is één inenting voldoende. Voor kinderen tot en met 17 jaar die meereizen met hun ouders, geldt geen vaccinatieplicht.

Stressvrije vakantie? Echt niet!

Oké, je hoeft dus niet meer in quarantaine, maar helemaal stressvrij is je vakantie naar Thailand niet. Want wat als de uitslag van een test per ongeluk toch een keer positief is? Dan moet je meteen 10 dagen langer in Thailand blijven, op een door de overheid goedgekeurde locatie, en een ‘medische behandeling’ ondergaan.

Toch maar even wachten totdat al die verplichte testen worden geschrapt, zoals Engeland doet vanaf 11 februari? Meer informatie over de toelatingseisen vind je op de website van de Thailand Tourism Authority: www.tatnews.org

Wil je je zinnen verzetten tijdens een vakantie in Thailand?
Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar Thailand

Thailand vakantie boeddha

Foto's © Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!