Nederlanders kunnen weer op vakantie naar Thailand

Koningaap - Thailand

Thailand coronaAmsterdam, 27 november 2020 – Wil je de grauwe Nederlandse winter inruilen voor een tropisch paradijs en kun je niet wachten op het coronavaccin? Het warme Thailand is begonnen met het heropenen van de grenzen. Ook Nederlanders zijn nu weer welkom om een toeristenvisum aan te vragen, maakte het Thaise toeristenbureau afgelopen week bekend. Wel gelden er natuurlijk nog de nodige maatregelen en vereisten, zolang het verdoemde coronavirus nog niet onder controle is.

Zo mag je een visum aanvragen voor maximaal 3 maanden, dus een jaartje backpacken in Thailand is er nog niet bij. Ook komt er flink wat bij kijken voor het doorlopen van de visumprocedure en geldt er een quarantaineverplichting van 14 dagen. Voor reizigers die voor langere tijd willen genieten van een veilig en tropisch land als Thailand, is het zeker de moeite waard. En er zijn ergere plekken om in quarantaine te zitten toch? Dan heb je in ieder geval voldoende tijd om aan het heerlijke Thaise eten te wennen 🙂

Thailand corona vakantie

Voor het aanvragen van een toeristenvisum moet je 6 stappen doorlopen. Voor het overzicht kun je kijken op de website van de Thaise ambassade: hague.thaiembassy.org. Ook kun je via deze website een afspraak maken met de ambassade. Zorg ervoor dat je de volgende documenten verzamelt:

● twee recente pasfoto’s
● kopie paspoort met een geldigheidsduur van meer dan 6 maanden
● bankafschrift waarmee duidelijk gemaakt wordt dat je minimaal € 15.000 op de bank hebt staan
● ziektekostenverzekering die kosten tot $ 100.000 in Thailand dekt, inclusief coronabehandelingen
● een vliegticket naar Thailand
● kopie van de boeking van het quarantaineverblijf van 14 dagen
● bevestiging van de accommodatie na quarantaine
● negatieve PCR coronatest 72 uur voorafgaand aan de reis
● Fit-to-Fly certificaat

Na de afgifte van het toeristenvisum moet je online een zogeheten Certificate of Entry aanvragen via deze website: coethailand.mfa.go.th. Daarvoor heb je veel van de documenten nodig. We horen je al zuchten: dat is wel héél veel werk voor een vakantie naar Thailand! En een bedrag van € 15.000 op je bankrekening is best veel. Een tripje naar Thailand in deze tijden is meer voor de types die hun wereldreis in 2020 in duigen zagen vallen. Die hebben waarschijnlijk alle tijd en al voldoende gespaard voor de reis van hun leven.

Thailand corona visum

Thailand is niet heel duur, dus na terugkomst hou je nog genoeg over om in de loop van 2021 alsnog met je wereldreis te beginnen. Bedenk dat je alle hoogtepunten in Thailand nu bijna voor jezelf hebt (je moet alleen concurreren met enkele vakantiegangers uit China). Straks sta je weer tussen drommen toeristen om die ene tempel te bekijken. Qua corona doet Thailand het niet slecht. Na de uitbraak zijn drastische reisbeperkingen ingevoerd om het land tegen de pandemie te beschermen. De aanpak van het land, met ‘slechts’ een paar duizend besmettingen en 60 sterfgevallen, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie geprezen.

Foto's © Pixabay; Thais toeristenbureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!