Een supersnelle stedentrip naar Bordeaux

Amsterdam, 3 maart 2017 – Binnenkort kun je gemakkelijk met de trein een stedentrip maken naar Bordeaux. Of een stedentrip naar Parijs even combineren met een dagje Bordeaux. Er zijn zelfs mensen die als forens in Bordeaux kunnen gaan wonen, en kunnen gaan werken in Parijs.

Vanaf juli 2017 gaat de nieuwe supersnelle ‘Océane’ TGV-trein rijden van de Franse hoofdstad naar de wijnstad in het zuidwesten van het land, waarbij Frankrijk bijna letterlijk ‘krimpt’. De treinreis van Parijs naar Bordeaux duurt slechts twee uur – of 124 minuten, om precies te zijn. Met 320 kilometer per uur zoeft deze TGV-trein door het Franse landschap.

Met de auto ben je al gauw een hele dag bezig om dit traject af te leggen, files en plaspauzes inbegrepen. In de Océane-trein passen 556 passagiers, verdeeld over eerste en tweede klasse. Zij krijgen meer beenruimte en voorzieningen, belooft de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Zo heeft de eerste klasse ronddraaiende stoelen, zodat je tegenover een medepassagier kunt zitten, als je dat wenst. (Of je draait je stoel juist om, als je iemand liever niet aankijkt.)

De reis van Amsterdam naar Parijs duurt ook helemaal niet zo lang, ongeveer 3½ uur. Een stedentrip naar Bordeaux met de trein is dus een stuk gemakkelijker geworden, wat des te meer reden is om deze stad op je bucket list te zetten. Lonely Planet heeft Bordeaux al op de lijst gezet van één van de steden die je móet bezoeken in 2017.

De stad heeft de afgelopen jaren een verjongingskuur ondergaan, waarbij de promenade, gebouwen en monumenten langs de Garonne rivier zijn opgeknapt. Bovendien beleeft Bordeaux een culinaire revolutie en kun je sinds eind vorig jaar terecht in Cité du Vin, een nieuwe attractie waar alles draait om het genotsmiddel waar de stad zo beroemd om is: wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!