Makeover voor Colosseum in Rome

Makeover ColosseumAmsterdam, 1 juli 2016 – Een van de zeven wereldwonderen, de bekendste bezienswaardigheid van Rome en een van de bekendste gebouwen ter wereld heeft een makeover gehad. Het Colosseum glinstert weer als nooit tevoren na een uitgebreide schoonmaakbeurt de afgelopen drie jaar. Het was hard nodig: de vervuiling in het altijd met verkeer dichtgeslibde Rome had het antieke amfitheater bedekt met een sombere laag van roet en vuil.

De Italiaanse schoenen- en tassenfabrikant Tod’s had enkele miljoenen uitgetrokken door de reiniging van het Romeinse amfitheater dat in 72 na Christus werd gebouwd. Ook de gewelfde structuren werden verstevigd van het bouwwerk, waar gladiatoren ooit bloederige gevechten aangingen met leeuwen en andere dieren.

Het schoonmaken is slechts de eerste fase. De komende jaren gaat de renovatie verder en komt de vloer van de arena terug, die in de negentiende eeuw is uitgegraven. Hier moeten straks concerten en culturele evenementen plaatsvinden om een beetje de sfeer van de Romeinse tijd op te roepen, als zullen de gladiatorengevechten niet terugkeren. Ook zijn er plannen voor een nieuw bezoekerscentrum en een restauratie van de kooien en tunnels waar mensen en dieren gevangenzaten voordat zij voor een grote menigte van Romeinen publiekelijk werden geëxecuteerd.

Tod’s trekt in totaal € 25 miljoen uit voor het project. Het Colosseum is de laatste van de verslonsde archeologische schatten in Rome die dankzij een gulle ondernemer weer glans krijgt. Modehuis Fendi zorgde voor een renovatie van de Trevifontein en juwelier Bulgari trekt geld uit voor het opknappen van de Spaanse Trappen. Het Colosseum bood ooit plek voor 80.000 toeschouwers. Nu trekt het 6 miljoen toeristen per jaar. Tijdens de renovatie blijft het gigantische monument gewoon open.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!