In een paar dagen door heel Liechtenstein wandelen

Amsterdam, 24 februari 2019 – Er zijn weinig landen die je te voet in een paar dagen kunt doorkruisen, maar Liechtenstein is er zo een. Vanaf 26  mei 2019 wordt dit een stuk makkelijker gemaakt in dit kleine vorstendom, dat tussen Zwitserland en Oostenrijk ligt ingeklemd. Dan opent officieel de Liechtenstein-Weg, een nieuwe wandelroute dwars door het land.

Over de 75 kilometer lange Liechtenstein-Weg kun je in een paar dagen van zuid naar noord wandelen, langs alle elf plaatsen en hoogtepunten van Liechtenstein. Ondertussen kom je alles te weten over de geschiedenis van het bergachtige vorstendom, dat drie eeuwen geleden is opgericht door de Boheemse vorst Johan Adam Adreas van Liechtenstein.

Het is een ervaring die je niet mag missen, zegt het toeristenbureau van het land. ,,Het zijn 75 kilometers vol spannende verhalen, bijzondere bezienswaardigheden, majestueuze uitzichten en idyllische plekken om uit te rusten.” Je wandelt langs 135 historische locaties, zoals het prinselijke kasteel in de hoofdstad Vaduz en het sprookjesachtige middeleeuwse Gutenberg kasteel. Je komt langs ruïnes, oude kerken en aanlokkelijke wijngaarden.

De Liechtenstein-Weg loopt over een bestaand netwerk van paden die al eeuwenlang door locals en wandelaars worden gebruikt. Je kunt de route makkelijk lopen door het downloaden van de gratis LIstory’-app (vanaf 25 mei 2019), die beschikbaar is in de App Store of de Google Play Store. De totale looptijd is ongeveer 21 uur, waar je dus een paar dagen voor moet uittrekken. Je wandelt op een hoogte tussen de 429 en 1103 meter en langs de route zijn genoeg plekken om te overnachten, van luxe 4-sterrenhotels tot kleine familiehotels. Handig is dat je de wandeling vanuit elke plaats kunt beginnen.

Liechtenstein lanceert de nieuwe wandelroute ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van het vorstendom dit jaar. Als symbool voor de oprichting in 1719 vond er afgelopen januari al een mars plaats van inwoners uit alle elf gemeenten van het land.

Dat was tevens het startschot voor talloze festiviteiten die in dit jubileumjaar plaatsvinden.  Zo zijn er grote tentoonstellingen in het Nationaal Museum en het Kunstmuseum in Vaduz en wordt er op 15 augustus 2019 uitgepakt met de viering van de nationale feestdag ‘Staatsfeiertag 300‘. Voor meer informatie over de Liechtenstein-Weg kun je kijken op de officiële website: www.tourismus.li

Foto's © Liechtenstein Tourismus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!