Reizen naar Liechtenstein

Reizen met het vliegtuig naar Liechtenstein

Reizen naar LiechtensteinHet kleine en bergachtige Liechtenstein heeft geen internationale luchthaven. Het makkelijkste is om naar de Zwitserse stad Zürich te vliegen, ongeveer 115 kilometer verderop. Vanuit Nederland gaan meerdere keren per dag vluchten naar Zürich. Vanaf het treinstation van Zürich rijden treinen naar de plaats Buchs, vlakbij de grens met Liechtenstein. Deze treinreis duurt ruim een uur. Lees hier meer over het reizen met de trein in Zwitserland.

Vanaf het treinstation in Buchs vertrekken regelmatig bussen naar Schaan en Vaduz in Liechtenstein. Het is een kort stukje van zo’n 3 kilometer naar Schaan, dus je zou het ook kunnen lopen. Met de auto is het vanaf de luchthaven in Zürich ongeveer anderhalf uur rijden naar Schaan.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is St. Gallen-Altenrhein (ACH) in Zwitserland, ongeveer 50 kilometer van Liechtenstein. Dit is een veel kleinere luchthaven waar veel minder vluchten naartoe gaan. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij People’s Viennaline vliegt tussen Wenen en St. Gallen-Altenrhein. Dit is een vlucht van een uur. Vanuit Nederland kun je ook makkelijk naar Wenen vliegen.

Vanaf de luchthaven moet je eerst met de bus naar Rorschach, waar je de trein kunt nemen naar de grensplaats Buchs. Deze treinreis duurt ruim een half uur. Ook met de eigen auto of een taxi is het ruim een halfuur rijden naar Liechtenstein.

Reizen met de trein naar Liechtenstein

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met de trein naar Liechtenstein reizen. Je kunt de trein nemen naar Zwitserland of Oostenrijk, en daar overstappen. Vanuit Zürich rijden treinen naar de Zwitserse grensplaats Buchs, waar je de bus kunt nemen naar Liechtenstein (zie boven).

In Oostenrijk kun je een sneltrein nemen naar Feldkirch. Vanuit deze plaats rijdt een trein door Liechtenstein naar Buchs in Zwitserland. Onderweg in Liechtenstein kom je maar vier treinstations tegen, onder meer in Schaans. De treinverbinding wordt verzorgd door de Oostenrijkse spoorwegen: www.oebb.at

Voor het laatst bijgewerkt op 9 september 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Liechtenstein, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/begepotam.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam