Met de achtbaan door het centrum van Amsterdam

Amsterdam achtbaanAmsterdam, 23 juni 2021 – Sinds deze week kun je met de achtbaan dwars door het centrum van Amsterdam! Vliegend tussen de duiven op de Dam, met hoge snelheid onder het Rijksmuseum door en zigzaggen tussen de bootjes op de Amstel. En dat allemaal vanuit een achtbaankarretje. Kun je je het voorstellen?

De doldwaze achtbaan is een nieuwe attractie, de Amsterdam VR Ride, waarbij je de hoofdstad beleeft via een virtual reality-bril. Sinds 23 juni kun je plaatsnemen in een achtbaankarretje, een VR-bril opzetten en een levensechte rit maken door Amsterdam. Iets wat in het echte leven onmogelijk lijkt, wordt werkelijkheid in de wereld van virtual reality. Het achtbaankarretje beweegt mee terwijl de bezoeker virtueel over een rails langs alle hoogtepunten van de stad raast.

Amsterdam VR Ride

De attractie is onderdeel van het A’DAM VR Game Park in de kelder van de A’DAM Toren, een toren van 22 verdiepingen in Amsterdam-Noord die boven alles en iedereen uitsteekt. In de kelder zat nachtclub Shelter, maar door de coronamaatregelen was dansen taboe. Het team van de A’DAM Toren besloot de kelder toen te transformeren tot Nederlands grootste VR gamepark met de meest geavanceerde games van dit moment.

Virtuele escape rooms

In deze ruimte van 600 vierkante meter vind je een grote selectie aan VR-games, met onder andere free-roaming shooters, 4D race simulatoren en virtuele escape rooms. De pop-up bleek een dusdanig groot succes dat A’DAM VR Game Park vanaf nu een permanente plek in de A’DAM Toren krijgt, naast nachtclub Shelter. Om dit te vieren is de Amsterdam VR Ride gelanceerd. Voor de ontwikkeling van de nieuwe attractie hebben de beste game-ontwikkelaars ter wereld hun handen ineen geslagen.

Bekijk hier alvast de trailer van de Amsterdam VR Ride:

Bezoekers van het game park kunnen een ritje maken in de Amsterdam VR Ride voor € 5 per persoon. Andere games in de ruimte kosten € 5 tot € 10. Na de achtbaanrit kun je nog even naar het uitkijkplatform Lookout bovenop de toren voor Europa’s hoogste schommel. Hier bungel je met je voeten 100 meter boven de grond, voor een adrenalinekick en een spectaculair uitzicht op het centrum van Amsterdam. Meer informatie over het game park vind je op deze website: www.adam-vr.com

Foto's © A'DAM VR Game Park.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!