‘Bamping’ in Beekse Bergen: kamperen in de natuur

Beekse Bergen bampingAmsterdam, 11 april 2021 – Heb je het wel een beetje gehad met die glamping-rage? Steeds meer kampeerders kiezen voor bamping: een samenraapsel van ‘back to basic’ en ‘camping’. Het is de tegenhanger van glamping, waarbij je teruggaat naar de natuur en kiest voor duurzaamheid.

Met bamping ervaar je de rust en vrijheid van de natuur: een idyllische locatie, geen drukte en alleen het geluid van vogels. Misschien heeft het verdoemde coronavirus ermee te maken dat we luxe achter ons willen laten. Eenvoudig kamperen kan nu ook op Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos, allebei gelegen in de Brabantse ‘wildernis’.

Op de vakantieparken kunnen kampeerders in een natuurlijke omgeving hun tent neerzetten of tussen de bomen hun hangmat ophangen. Vaste kampeerplaatsen op een open veld zijn er niet. ,,Ons nieuwe terrein heeft geen vaste plekken, geen stroom bij de tent en geen afgekaderde veldjes”, zegt manager Maikel Claassens,van Vakantiepark Beekse Bergen.

Back2Basic kampeerplek: terug naar de basis

Helemaal primitief is het natuurlijk niet, met wildkamperen is het niet te vergelijken. Op het terrein zijn wel toiletten, warme douches en plekken om elektrische apparatuur op te laden. ,,Maar verder is het echt terug naar de basis”, legt Claassens uit. “Kampeerders, die alleen met de tent kunnen komen, kunnen vissen, met een bootje het water op, hutten bouwen en barbecueën.”

Beekse Bergen kamperen natuur

Voor mensen die nog meer een met de natuur willen zijn, zullen er bushcraft-workshops worden gegeven, waar deelnemers leren overleven in en met de natuur. Ook yogasuppen behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard is het terrein autovrij en wordt storend omgevingsgeluid zoveel mogelijk vermeden, zodat je de fluitende vogels ook echt kunt horen.

Je verkeert overigens niet tussen de wilde dieren van safaripark Beekse Bergen, dus het is geen wildernis-ervaring zoals in Afrika. Een Back2Basic kampeerplek boek je vanaf € 72 per nacht.

Festivalsfeertje op de camping

Ook bij Vakantiepark Dierenbos kunnen kampeerders de nieuwe manier van kamperen ervaren. Op de camping kunnen natuurbewuste kampeerders bij de centrale plek samenkomen, ontspannen in een hangmat of samen sporten. Het doel is hier een ,,festivalsfeer” te creëren: echt even helemaal weg uit de hectiek van de dag, dat ontspannen gevoel om met je blote voeten in het gras te liggen. De prijs van een kampeerplek in de natuur begint hier vanaf € 50.

Dierenbos bamping

Foto's © Vakantiepark Beekse Bergen/Dierenbos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!