Waar moet je zijn in Brabant? 8 hoogtepunten!

Amsterdam, 2 juli 2020 – Weleens eens aan Brabant gedacht voor een vakantie in eigen land? Hoogtepunten genoeg in deze gastvrije provincie! Alleen is het moeilijk kiezen. Het toeristisch aanbod in Noord-Brabant is een beetje zoals in onze eigen kledingkast: oneindig veel parels, die je vaak niet weet te combineren.

De toeristenorganisatie VisitBrabant heeft de mooiste combinaties van Brabantse trekpleisters nu gebundeld, onder de noemer #hiermoetjezijninBrabant. Zo kun je de vakantie uitzoeken die het beste bij je past. Inspiratie nodig? Lees hier meer over de 8 hoogtepunten in Brabant!

Uitwaaien in de stad

Dan moet je bijvoorbeeld naar Breda, Etten-Leur & Oudenbosch. De stad Breda is een pronkstuk van de provincie. In het Stedelijk Museum krijg je een mooi beeld van de stad en begrijp je meteen vanwaar de koninklijke allure vandaan komt. Flaneer langs de Blind Walls Gallery richting de talrijke winkelstraatjes.

Na een kwartiertje rijden beland je in Etten-Leur, de thuisbasis van de familie Van Gogh. Je vindt er een aantal plekken en gebouwen die je aan de beroemde meester herinneren. En last but not least, is er Oudenbosch, waar je een kopie van de Sint-Pieter in Vaticaanstad kunt bewonderen. Sì, mini-Rome!

Op natuursafari in Brabant

Alles wat je nodig hebt voor één en al avontuur en actie dichtbij huis: een fiets, een comfortabele fietsbroek, een bidon én… de Brabantse Kempen! Slinger langs prachtige fietspaden door vennen, bossen, beekdalen, natuurgebieden en heidevelden waar knooppunten je de weg wijzen! Uitrusten doe je in de omliggende abdijen, mét bijpassend abdijbier en -kaas.

Zoeken naar een sprookje

De kinderen de vakantie van hun leven bezorgen? Dan zijn Oisterwijk en Hilvarenbeek the place to be! Waan je met het gezin in Zuid-Afrika door een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen en spot de Big Five! Wist je dat je er ook kunt overnachten in een boomhut, met uitzicht op de dieren?! Om het sprookjesplaatje compleet te maken ben je binnen een half uur ook in de Efteling, waar dromen werkelijkheid worden…

Wild worden van de natuur

Aan natuurgebieden geen gebrek in Noord-Brabant. Zo kun je Nationaal Park de Biesbosch perfect combineren met de pittoreske havenstad Willemstad. Natuurgebied De Biesbosch is een ongerept doolhof van glasheldere rivieren en wilgeneilandjes. Wist je dat het zich het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa mag noemen? In Willemstad kun je dan weer heerlijk uitblazen en smikkelen in één van de vele restaurants aan de waterkant.

Volg je oerinstinct in Brabant

Het oergebied van Noord-Brabant begint in Natuurcentrum De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Voor de kleine avonturiers zijn er speciale kinderroutes uitgestippeld en de natuurspeelplaatsen waar ze uit hun dak kunnen gaan. Heerlijk overnachten kan in een hooiberg, boomhut of een bosvilla.

Pittoreske steden in Brabant

De historische hoofdstad Den Bosch en het pittoreske vestingstadje Heusden: a match made in heaven. En slechts op 16 kilometer van elkaar! Zo pronkt Den Bosch met Het Noordbrabants Museum en de Sint-Janskathedraal, omringd door restaurantjes en de romantische wateren van de Binnendieze. Een wandeling over de vestingmuren van Heusden met achter elk hoekje een fotogeniek plekje, sluit hier perfect bij aan.

Lopen door het water

Een van de gezelligste stadjes van Noord-Brabant: vestingstad Bergen op Zoom. De smalle straatjes, oude pleintjes, culturele schatten en het stadsstrand bieden de ideale mix voor een citytrip. Perfecte combi met deze stad is natuurgebied de Kalmhoutse Heide. Hier kun je onbezorgd wandelen en in de Dintelse Gorzen vind je een uniek stuk natuur met een mix van zout en zoet water.

Wil je meer weten over de hoogtepunten in Brabant? Kijk voor meer inspiratie op hiermoetjezijninbrabant.nl

Foto's © VisitBrabant; Pixabay/Hans Pronk; Wereldreizigersclub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!