Serooskerke is de meest gastvrije plek van Nederland

Gastvrije plekken SerooskerkeAmsterdam, 30 januari 2022 – Het Zeeuwse dorp Serooskerke is de meest gastvrije plek van Nederland. Dat blijkt althans uit de Traveller Review Awards 2022 die Booking.com afgelopen week heeft onthuld. Op basis van klantenreviews zijn in Nederland ruim 11.200 accommodaties hiermee onderscheiden.

Plaatsen met hoge scores danken dat vooral aan accommodatie met vriendelijk personeel, een goede locatie en veel zorg voor gezondheid en hygiëne. In Serooskerke is dat tiptop in orde, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst. Veel accommodatie is er echter niet in Serooskerke en er is ook niet veel te doen in dit landelijk gelegen boerendorp op het eiland Walcheren.

Bezienswaardigheden zijn de korenmolen De Jonge Johannes (met daarnaast een pannenkoekenrestaurant) en een maïsdoolhof dat in de zomer geopend is. Je kunt Serooskerke echter prima gebruiken als een uitvalsbasis voor een vakantie aan de Zeeuwse kust, want badplaatsen als Zoutelande en Domburg zijn vlakbij. Ook leuke steden als Middelburg en Vlissingen liggen op een steenworp afstand.

Vlissingen wat te doen

Ook andere Zeeuwse plaatsen zijn gastvrij

Dat treft, want Middelburg staat op de tweede plaats als meest gastvrije plaats van Nederland. Hier kun je dwalen tussen middeleeuwse gebouwen en borrelen bij gezellige cafés. En Domburg staat op de achtste plek op de ranglijst van Booking.com. Dit is de oudste badplaats van Zeeland, met prachtige stranden, vrolijke strandhuisjes en monumentale gebouwen waar je uitstekend kunt eten.

In de top-20 staan sowieso veel Nederlandse badplaatsen, al staat je ook een warm welkom te wachten in de middeleeuwse hightechstad Delft (op de vierde plaats). Booking.com heeft ook de meest gastvrije regio’s van Nederland op een rij gezet, op basis van de klantenreviews. Hierbij staat Drenthe bovenaan, gevolgd door Groningen en Friesland.

De top-20 van meest gastvrije plekken

Hieronder vind je de lijst van de 20 meest gastvrije bestemmingen in Nederland voor 2022:

1. Serooskerke (Zeeland)
2. Middelburg (Zeeland)
3. Harlingen (Friesland)
4. Delft (Zuid-Holland)
5. De Cocksdorp (Noord-Holland)
6. Leeuwarden (Friesland)
7. Noordwijk aan Zee (Zuid-Holland)
8. Domburg (Zeeland)
9. Maastricht (Limburg)
10. Zandvoort (Noord-Holland)
11. Zoutelande (Zeeland)
12. Valkenburg (Limburg)
13. Cadzand (Zeeland)
14. Egmond aan Zee (Noord-Holland)
15. Den Bosch (Noord-Brabant)
16. Amsterdam (Noord-Holland)
17. Katwijk aan Zee (Zuid-Holland)
18. Eindhoven (Noord-Brabant)
19. Nijmegen (Gelderland)
20. Den Burg (Noord-Holland)

Booking.com heeft de Traveller Review Awards voor de tiende keer uitgereikt, op basis van 232 miljoen beoordelingen van reizigers. Niet alleen voor Nederland, maar voor 220 landen en gebieden in de hele wereld. In totaal zijn 1.261.273 accommodatie-aanbieders, autoverhuur locaties en vooraf geboekte taxi-aanbieders wereldwijd erkend met een Award.

Nederland staat op de 14e plek op de wereldwijde ranglijst met de meeste accommodaties die met een award onderscheiden zijn, met een gemiddelde review score van 9,6.

Foto's © Andy Troy/Shutterstock.com; Wereldreizigersclub.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!