Met de nieuwe look van het Sheraton wil je langer op Schiphol blijven

Sheraton SchipholAmsterdam, 5 april 2022 – Uitzicht op vliegtuigen, geinige gadgets in de hotelkamer, een fris design en een open ontmoetingsplaats om te werken, af te spreken, te eten en te drinken: het is nu extra leuk om wat langer op Schiphol te blijven! Het Sheraton Amsterdam Airport Hotel, pal tegenover de hoofdingang van de passagiersterminal, heeft in een jaar tijd een hele nieuwe look gekregen. De bruine, donkere en gehokte sfeer heeft plaatsgemaakt voor een eigentijdse inrichting die uitnodigt om juist langer op de luchthaven te blijven hangen.

Al bijna 25 jaar is het Sheraton het handigste hotel voor iedereen die op Schiphol wil blijven overnachten. Het witte hotel van 11 verdiepingen ligt slechts 2 minuten lopen van de aankomst- en vertrekhal. Via de voetgangerspassage naar de parkeergarage loop je direct langs de receptie, bijna zonder dat je het in de gaten hebt. Als je je laat wegbrengen met een auto of als je na aankomst een taxi neemt, ligt het hotel direct achter je.

Sheraton Schiphol buiten

Veel zakelijke reizigers en transferpassagiers behoren tot de vaste gasten, die meestal nooit langer dan één nacht blijven. Het hotel is een fijn adres als je een hele vroege vlucht moet halen op Schiphol. Maar na de recente transformatie smaakt het Sheraton Hotel naar meer, zo zagen we tijdens een preview afgelopen week. Waarom niet je vakantie een dag eerder laten beginnen met een nachtje tegenover de luchthaven? Of na een reis nog even een afzakkertje pakken? En dat allemaal op een steenworp afstand van de buzz op het vliegveld.

Sheraton Schiphol hotel

Bloemenvelden en ‘spacecakes’

De 417 kamers en suites van het Sheraton Hotel zijn het afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Je stuit op ingetogen luxe met lichte houttinten, goede verlichting en moderne badkamers met walk-in douches. Grappig zijn de lokale details bij de nieuwe inrichting. Zo is het ontwerp van de kamers geïnspireerd op de Nederlandse bloemenvelden, weilanden en architectuur rond Schiphol. Dat merk en zie je meteen als over het zachte tapijt loopt.

Sheraton Schiphol kamer

De drie bekende kruizen uit het wapen van Amsterdam komen terug in het ontwerp van de receptie. Na het sluiten van de gordijnen is het overigens aardedonker – handig als je kampt met een jetlag en nog in een andere tijdzone leeft. Probeer, als het even kan, een kamer te bemachtigen op de bovenste verdiepingen. Je hebt dan een geweldig uitzicht op de terminals, de verkeerstoren en de landende en opstijgende vliegtuigen op Schiphol.

Sheraton Schiphol hotel

Extra aantrekkelijk zijn de suites van het Sheraton Hotel. Die zijn niet alleen ruim, maar zitten ook vol leuke gadgets. Voor het raam liggen verrekijkers waarmee je op de vliegtuigen kunt inzoomen. Je kunt je een beetje high voelen met een ‘spacecake’ – zonder wiet weliswaar. En om de tijd te doden liggen er velletjes (met instructie) om vliegtuigjes te vouwen.

Sheraton Schiphol spacecake

Drie restaurants en bars

Ook zonder overnachting is het tegenwoordig goed toeven in het Sheraton Hotel op Schiphol. Spreek af of trek je terug in een van de drie restaurants en bars, die allemaal zijn omgevormd tot grote en lichte ruimtes. Nieuw is het Commune Restaurant achter de hoofdentree van het hotel, waar je terechtkunt voor lunch, diner of een versterkend drankje voor of na je vlucht. Of gewoon voor de gezelligheid, om af te spreken met vrienden 🙂

Sheraton Schiphol Commune Restaurant

Sheraton Schiphol eten

Op het menu staan veel gerechten met lokaal geproduceerde ingrediënten, maar ook vegetarische gerechten en lokale Nederlandse drankjes. Probeer eens de Commune Gin, een smaakvolle gin met bloemengeur die exclusief is gemaakt voor het Sheraton Hotel op Schiphol. Nergens anders te krijgen dus! Je kunt je tegoed doen aan Texels Skuumkoppe-bier, alcoholvrije mocktails of wijn van Hoeve Nekum uit Maastricht. Met de kwaliteit zit het wel goed. Deze wijn werd ook geschonken tijdens de bruiloft van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2002.

Sheraton Schiphol gin

Op de eerste verdieping vormt The Gate Bar het hart van het hotel. Hier kun je onderuit zakken in de 30 meter hoge atrium van het hotel, badend in natuurlijk licht. Daarnaast ligt het Stripes Restaurant, als je meer in bent voor een stijlvol diner en zin hebt in grillgerechten. De naam en het logo van Stripes zijn geïnspireerd op het patroon dat zich laat zien wanneer het vlees of de vis in contact komt met de grill. Maar óók op de strepen die vliegtuigen achterlaten in de lucht boven Schiphol.

Sheraton Schiphol atrium

Sheraton Schiphol restaurant

Alle Sheratons krijgen een make-over

Met de make-over mikt het Sheraton op een veel groter publiek dan hotelgasten die voor, na of tussen een vlucht de broodnodige slaap nodig hebben. De ruimtes zijn speciaal ontworpen om op elk moment van de dag elkaar te ontmoeten, samen te werken aan de co-working-tafels en in de 30 verschillende vergaderruimtes of om te ontspannen in de restaurants en bars van het hotel.

Sheraton Schiphol lobby

,,Met ons nieuwe design hebben we een gevoel van een community gecreëerd binnen een grote Europese luchthaven-hub”, zegt algemeen directeur Paul Chevalier, ,,We kijken er ernaar uit om de komende maanden bekende gezichten en nieuwe bezoekers te verwelkomen.” Tot eind augustus 2022 kun je profiteren van een openingsaanbieding als je reserveert via marriott.com.

Sheraton Schiphol entree

Als je snel bent, heb je bovendien een primeur te pakken. Het hotel op Schiphol is een van de allereerste Europese Sheraton-hotels van de internationale Marriott-groep die een grootschalige transformatie heeft doorgemaakt. Uiteindelijk krijgen alle 400 Sheraton-hotels in de wereld een frisse opknapbeurt, waarmee een meer moderne en lokale sfeer wordt neergezet.

Foto's © Sheraton Hotels/Matthew Shaw; Wereldreizigersclub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!