5x thuiswerken in de Nederlandse natuur

Thuiswerken natuurAmsterdam, 1 november 2020 – Komen de vier muren van je (te krappe) huis nu al op je af? Voorlopig zitten we echter nog in de wurggreep van het thuiswerken, zolang het verdoemde coronavirus ons blijft achtervolgen. We willen niet té somber zijn, maar de realiteit is dat we nog wel één of twee maanden aan huis gekluisterd zijn in Nederland. De oplossing om niet al te depressief te raken? De natuur in!

Steeds meer mensen verruilen hun home office voor een verblijf in de Nederlandse natuur om vol inspiratie door te kunnen werken. Strategische plannen schrijven op een Waddeneiland, rapporten uitwerken in de Drentse bossen of telefonisch vergaderen vanaf het Brabantse platteland – het is helemaal van nu.

Natuurhuisje.nl, bekend van mooie huisjes in het groen, heeft daarom de vijf mooiste natuurkantoortjes op een rij gezet. Hier begint je creativiteit gegarandeerd te stromen. Dat is weer eens wat anders dan met je laptop aan de keukentafel, koffiepauze bij de supermarkt en zoom calls vanaf je bankstel.

Architectonisch hoogstandje

Ontworpen door de architecten van Concrete A’dam, geleden op het Waddeneiland Texel en met een plafond van maar liefst zes meter hoog. Wie in dit natuurhuisje de laptop openklapt zit goed. Het huis heeft een enorme raampartij met elf meter breed zicht over de Prins Hendrikpolder, waar de (roof)vogels af en aan vliegen. Het hele huis is ingericht met designproducten en ook buiten is het genieten: hier vind je privéduinen, een eigen strandje en een buitendouche. Maar misschien zijn de ruimte, de rust en de stilte nog wel het allermooist, zeker na maanden van thuiswerken.

Thuiswerken natuur Texel

Kunst in de natuur

Bij een kunstenares in huis word je vanzelf creatief. Dit bijzondere natuurhuisje is een atelier van ruim 80 vierkante meter, middenin een prachtige wilde tuin in het Brabantse Liempde. Het is een open ruimte van hout en glas, met alle voorzieningen om kunstzinnig aan de slag te gaan – of om juist helemaal tot rust te komen. Met een goed glas wijn bij het vuurtje bijvoorbeeld. Hier wordt je ’s nachts in slaap gesust door het geluid van brullende kikkers en wakker met het vrolijke gezang van de vogeltjes, want dit huisje ligt vlakbij natuurgebieden als de Kampinga, de Geelders en landgoed Velder. Meer dan genoeg groene inspiratie, dus!

Thuiswerken natuur Liempde

Luxe werklocatie

Een suite met een prachtige bedstee, een vrijstaand ligbad en een fantastisch balkon met weids uitzicht over de Friese meren en omliggende landerijen. Wie in dit natuurhuisje kantoor houdt, werkt op topniveau. Het luxe vrijstaande appartement heeft een eigen oprijlaan van pakweg een kilometer, dwars door de natuur. Hier kun je je even helemaal van de wereld afsluiten voor het thuiswerken – om tegelijkertijd te genieten van al het heerlijks dat deze plek te bieden heeft. Toe aan een break? Boek een tochtje met een fluisterbootje en ga vogels spotten in het natuurgebied van It Fryske Gea, of laat je in de watten leggen tijdens een privé wellness behandeling.

Thuiswerken natuur Friesland

Werken bij Oude Willem

Werken bij Oude Willem doe je middenin het Nationaal Park Drents-Friese Wold, met om je heen niets dan het geluid van de vallende blaadjes, het getjilp van de vogels en de wind in de bomen. Dit idyllische natuurhuisje lijkt zo uit het sprookje van Hans & Grietje geplukt, maar dan van alle gemakken voorzien. Je komt er via een slingerend bospad en kunt hier in alle rust schrijven, vergaderen en inspiratie opdoen. En Oude Willem? Die zie je niet. Het is de naam van het buurtschap waar dit huisje onder valt. Er staat een bureau aan een raam dat uitzicht biedt over het prachtige bos, een gezellige zithoek met open haard en de keuken is voorzien van een 6 pits gasfornuis en drie ovens, dus je kunt de werkdag afsluiten met een uitgebreid diner.

Thuiswerken natuur Drenthe

Scandinavische vakantievibe

Je bent hier om te werken, maar krijgt toch meteen een vakantiegevoel. Dit natuurhuisje is een duurzame wellness lodge met een Scandinavische vibe. Je kunt je hier helemaal onderdompelen in de Drentse natuur, zowel binnen als buiten het huisje. Er is een spekstenen houtkachel en daarnaast zorgt aardwarmte ervoor dat je er ’s winters lekker warmpjes en ’s zomers lekker koel bijzit. Vanuit het huisje wandel je zo het Holtingerveld natuurgebied in en ook het Drents Friese Wold, het Dwingelderveld en het waterrijk van Weerribben-Wieden liggen vlakbij. De ideale stek voor ontspannen thuiswerken in de natuur.

Thuiswerken natuur Wapserveen

Foto's © depositphotos.com/pxhidalgo; Natuurhuisje.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!