Nederland krijgt eerste vakantiehuis van recyclebaar plastic

Vakantiehuis gerecycled plasticAmsterdam, 15 augustus 2021 – Plastic is er in overvloed in de wereld, en helaas spoelt het ook vaak aan op de stranden. In de Noord-Hollandse badplaats Castricum hebben ze daar wat op gevonden. Daar hebben vrijwilligers de afgelopen dagen plastic verzameld op het strand voor een bijzonder project: het eerste vakantiehuis van Europa dat is gemaakt van recyclebaar plastic.

Over enige tijd kun je vakantie vieren in een recreatiehuisje dat gefabriceerd is van aangespoelde waterflessen en ander stukken plastic. Het vakantiehuisje bestaat uit twee ruimtes, met een houten binnenkant en een plastic buitenkant. Het is nog niet bekend hoe het er precies uit gaat zien, want het bouwen moet nog beginnen.

Het is de verwachting dat het vakantiehuis in de zomer van 2022 klaar is en daadwerkelijk te boeken is. Het recreatiehuisje van gerecycled plastic komt te staan op Camping Geversduin, gelegen in het duingebied van Castricum niet ver van strand en zee.

Kamperen met een groene mindset

Geversduin is een groene camping die duurzaam recreëren hoog in het vaandel heeft staan. Bij alle activiteiten wordt ervoor gezorgd dat de ecologische voetdruk zo klein mogelijk is. Zo wordt alles gedaan met respect voor de natuur en wordt er in de supermarkt een biologisch assortiment aangeboden. ,,Onze gasten hebben een groene mindset en zijn veel bezig met duurzaamheid – net als wij”, zegt Peter Ramp van Camping Geversduin. ,,Met het vakantiehuisje van moeilijk recyclebaar plastic wordt een nieuwe manier van recreëren in het leven geroepen.”

Vakantiehuis plastic

Het vakantiehuisje wordt gerealiseerd door het bedrijf Plastic Fantastic van Bram Peters. Hij woont zelf inmiddels bijna anderhalf jaar met zijn gezin in een huis dat geheel van gerecycled plastic is gemaakt. ,,Met het toekomstige vakantiehuisje kunnen recreanten zelf deze unieke belevenis ervaren. De vier elementen van ‘groen wonen’ zijn comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire producties. Dit plastic huis is de eerste vakantiewoning die al deze aspecten samenvoegt.”

Een mooi initiatief natuurlijk voor al dat plastic dat in zee drijft. Zo kun je ook al een rugzak of zonnebril aanschaffen dat gemaakt is van gerecycled plastic uit de oceaan. Nog beter: helemaal geen plastic producten meer kopen!

Foto's © Pamela Loreto Perez/Shutterstock.com; Camping Geversduin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!