Bewonder de Alpen vanaf deze nieuwe wandelroute in Slovenië

Amsterdam, 13 juni 2019 – De Alpen zijn al jarenlang geliefd om te wandelen, maar de meesten trekken hiervoor toch naar Frankrijk, Zwitserland en Italië. Vanaf deze zomer kun je het gebergte echter nog beter vanaf de zonnige zuidkant bewonderen. In Slovenië is een 300 kilometer lange wandelroute geopend door de Julische Alpen, het bergmassief in het noorden dat tegen de Italiaanse grens aan schuurt.

Met de Julian Alps Hiking Trail maak je letterlijk een rondje, langs de natuurlijke en culturele hoogtepunten van het afwisselende berglandschap. Het langeafstandswandelpad cirkelt langs de hoogste toppen van Slovenië in Triglav Nationaal Park (meer dan 2000 meter) en doorkruist ongerepte wildernis en alpine valleien. Je loopt langs meren, watervallen, bossen, ongewone rotsformaties en rivieren met stroomversnellingen. Ook het pittoreske Meer van Bled ligt op de route.

Langs de wandelroute ontdek je tevens het culturele, historische en culinaire erfgoed van Slovenië. Het is de bedoeling dat je onderweg geïntroduceerd wordt in de plaatselijke mythen en legendes, lokale ambachten en culinaire hoogstandjes. Het pad loopt door dorpjes die je niet kan uitspreken maar wel leuk zijn, zoals Stržišče.

Het parcours begint en eindigt in Rateče, aan de grens met Italië. Je kunt de wandelroute door de Julische Alpen afleggen in 16 etappes, die gemiddeld 17 tot 20 kilometer lang zijn. Elke etappe begint bij een treinstation of bushalte, dichtbij plaatsen om te eten, te drinken en te slapen. Je hoeft dus geen kampeerspullen mee te nemen. De route is geschikt voor wandelaars van alle leeftijden en voor gezinnen, maar een basisconditie is wel noodzakelijk.

De wandelroute door de Julische Alpen wordt deze zomer volledig gemarkeerd. Vanaf eind juni is een gedetailleerde routekaart beschikbaar, belooft het Sloveens toeristenbureau. In de toekomst moet het pad ook geschikt zijn voor mountainbikers. Voor een globale beschrijving van de route kun je kijken op www.bohinj.si

Foto's © Slovenian Tourist Board; Marko Šinkovec.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!