NOVASOL Vakantiehuizen

Tips voor een vakantie in Slovenië

Slovenië: een introductie

Een vakantie in Slovenië beleef je in een opmerkelijk mooi land en een van de best bewaarde geheimen van Europa. Een charmante bestemming met de meeste bruine beren van het continent (zo’n 400 stuks) en knappe mensen die houden van festivals, goed eten en wijn. Slovenië is de thuisbasis van de oudste wijngaard ter wereld, ongerepte bossen, witte kalkstenen bergen, diepe gletsjermeren, groene rivierdalen en meer dan 10.000 grotten die je kunt verkennen. De kust aan de Adriatische Zee is niet lang, maar wel spectaculair.

Slovenië heeft de gruwelijke communistische jaren de rug heeft toegekeerd en de moderne tijd omarmd. Sinds 2004 is het land lid van de Europese Unie en sinds 2007 kun je er met de euro betalen. Altijd makkelijk als je vakantie viert in Ljubljana – vrij vertaald de geliefde – de verfijnde hoofdstad met een mix aan barokke en Habsburgse architectuur, groene pleinen en coole cafés en restaurants. In de Julische Alpen kun je wandelen in de zomer en skiën in de winter. Zoek de romantiek op bij het fotogenieke Meer van Bled of regel een luie vakantie op het strand van Sloveens Istrië.

Wil je een georganiseerde vakantie boeken naar Slovenië?
► Bekijk hier de reisorganisaties die reizen aanbieden naar Slovenië

Het groene, stabiele en welvarende Slovenië is een comfortabele plek om naartoe te reizen. Een land ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië dat zich met trots inspant voor het behoud van zijn eigen Sloveense taal en culturele en etnische erfgoed. Breng je vakantie door in Slovenië en vraag je af waarom niet meer mensen als een blok zijn gevallen voor zijn elegantie en stille schoonheid.

Slovenië in een notendop

– Oppervlakte: 20.300 vierkante kilometer (de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.978.029 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 97 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Ljubljana;
– Taal: Sloveens;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 32.000 (2016).

Tips voor een vakantie in Ljubljana

Ljubljana is een van de minst bezochte hoofdsteden van Europa, een coole en charmante plek met draken en een onuitspreekbare naam. De draak is het symbool van de hoofdstad van Slovenië, die je terugvindt op bruggen, vlaggen en muren en in het stadswapen. Lees hier de tips voor een vakantie in Ljubljana

Reizen met de auto naar Slovenië

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk met de auto naar Slovenië reizen. De snelste route is via Duitsland en Oostenrijk. Slovenië heeft goed onderhouden autowegen, die alle steden en dorpen met elkaar verbinden. Voor het gebruik van de autosnelwegen dien je wel een tolvignet aan te schaffen. Lees hier meer over reizen met de auto naar Slovenië

Tips voor een vakantie in Slovenië

Bled meer in SloveniëIn het oosten van Europa valt nog veel te ontdekken. Ook hier zijn zoveel mooie plekken om heerlijk van de zon te genieten en tot rust te komen. Slovenië is zo’n bestemming. Het land bezit vele meren met kristal helder water, omringd door bergen. Het meer Bled en Bohinj zijn hier twee voorbeelden van. Lees hier tips voor een vakantie in Slovenië

Reisorganisaties Slovenië

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar Slovenië. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar Slovenië. Lees hier meer over de reisorganisaties voor Slovenië

Informatie over visum Slovenië

Reizen en vakantie in SloveniëStaatsburgers uit Nederland of België kunnen zonder visum maximaal drie maanden in Slovenië verblijven. Daarvoor dien je een geldig paspoort in bezit te hebben. Met een identiteitskaart kun je maximaal 30 dagen in het land vertoeven voor een vakantie.

Voor een lang verblijf of voor het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Slovenië in Den Haag.

Communicatie in Slovenië

Internationaal toegangsnummer: +386.
Alarmnummer ambulance: 112.
Alarmnummer brandweer: 112.
Alarmnummer politie: 113.

Tijdsverschil met Slovenië

Er is geen tijdsverschil tussen Slovenië en Nederland. Slovenië kent ook een zomertijd, van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober.

Elektriciteit in Slovenië

De elektriciteit in Slovenië is 230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Er worden dezelfde stekkers gebruikt als in Nederland en België, dus een wereldstekker is niet nodig.

Openingstijden in Slovenië

Hieronder staan de algemeen geldende openingstijden in Slovenië. Afwijkingen zijn mogelijk.

Banken: 08.30-12.30 uur en 14.00-17.00 uur (maandag tot en met vrijdag).
Postkantoren: 08.00-18.00 uur (maandag tot en met vrijdag), 08.00-12.00 uur (zaterdag).
Musea: 10.00-18.00 uur.
Supermarkten: 08.00-19.00 uur (maandag tot en vrijdag), 08.00-13.00 uur (zaterdag). In steden en toeristische gebieden zijn supermarkten en winkelcentra ook op zondag en feestdagen open.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 februari 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Slovenië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Slovenia.info/Dunja Wedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam