Slovenië verwelkomt als eerste EU-land weer toeristen in corona-tijd

Booking Slovenië

Amsterdam, 17 mei 2020 – Smacht je ernaar om je koffers weer te pakken en naar het buitenland te reizen? Vrijwel alle  landen houden de grenzen nog ferm gesloten voor vakantiegangers, maar in Slovenië zijn toeristen sinds 15 mei weer welkom. Dit is het eerste land van de Europese Unie dat de grenzen opengooit voor EU-burgers. De Sloveense regering heeft de corona-epidemie formeel als ‘beëindigd’ verklaard.

Update: op 18 mei heeft de regering van Slovenië de versoepelingen voor toeristen teruggedraaid.
Bij aankomst moet je tot nader order nog steeds 14 dagen in quarantaine. Kijk voor de laatste info op: www.policija.si

Er gelden natuurlijk nog wel de nodige beperkingen als je naar Slovenië wilt reizen, zo meldt het nationale toeristenbureau op zijn website. Maar het belangrijkste is dat je niet na aankomst in quarantaine hoeft. Je hoeft zelfs geen bewijs te overleggen dat je niet met het coronavirus bent besmet.

Vanaf 18 mei gaan hotels, restaurants, campings en toeristenbureaus weer open, maar met beperkte capaciteit. Restaurants zullen hun gasten bedienen op terras of in de tuin, waarbij ze onderling afstand kunnen houden. Hotels met meer dan 30 kamers, wellness centra, zwembaden, berghutten en nachtclubs blijven voorlopig nog dicht.

Sommige musea en toeristische attracties gaan geleidelijk open de komende tijd, voor een beperkt aantal bezoekers. Op drukke plekken, zoals in het openbaar vervoer, is het dragen van een mondkapje verplicht. Het openbaar vervoer in Slovenië is sinds 11 mei weer gaan rijden volgens de dienstregeling.

Uitstapjes naar de Sloveense natuur zijn toegestaan als je individueel of met je familie naar de bossen en rivierdalen trekt. Het toeristenbureau van Slovenië raadt toeristen aan om minder platgetreden paden te betreden en populaire bezienswaardigheden te vermijden om het risico van nieuwe besmettingen te verkleinen. Het Meer van Bled en de Grotten van Postojna zijn beroemde bezienswaardigheden in Slovenië, maar die kun je dus beter even overslaan als je in corona-tijd vakantie viert.

Meer informatie over alle corona-maatregelen vind je op de website van het Sloveense toeristenbureau: www.slovenia.info. Wil je weten in welke andere landen je vakantie kunt vieren de komende tijd? Lees hier waar en wanneer je vakantie kunt vieren na de lockdown

Bekijk hier de beste aanbieders van een vakantie in Slovenië:
► Het grootste aanbod vakantiehuizen vind je bij Booking.com, Belvilla en Interhome
► Een camping in Slovenië boek je bij ANWB Campings, Vacanceselect of Suncamp Holidays
► Ontdek de natuur van Slovenië met een fietsvakantie of wandelvakantie
Foto's © Slovenian Tourist Board/Tomo Jeseničnik/Boris Pretnar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!