Nieuwe route in Engeland: de Great West Way

Amsterdam, 20 januari 2019 – Wil je op vakantie naar Engeland, maar puzzel je nog over de route? Als je op zoek bent naar beroemde bezienswaardigheden, roemruchte pubs en charmante kastelen hoef je niet verder te zoeken! Begin dit jaar is de Great West Way gelanceerd, een nieuwe 800 kilometer lange toeristische route van de hoofdstad Londen naar Bristol, in het zuidwesten van Engeland.

De kronkelende route volgt een van de eerste ‘Great Roads‘ die vroeger door Britse koningen werden aangelegd. De Great West Way volgt de Theems, het Kennett & Avon Canal, de Great Western Railway, de snelweg A4 en talloze wandel- en fietspaden. Bijzonder is dan ook dat je deze route op meerdere manieren kunt afleggen: over de weg, te voet, per fiets, over het spoor en over het water.

Ongeacht het vervoersmiddel passeer je pittoreske landschappen, schilderachtige dorpjes en florerende marktsteden. Tijdens je reis kun je maar liefst drie Unesco-plekken afstrepen: het raadselachtige Stonehenge, de Kew Gardens en Bath, met de Romeinse baden. Ook andere iconen liggen langs de route, waaronder Hampton Court Palace en Windsor Castle – het oudste bewoonde kasteel ter wereld. Stop ook even bij Highgrove, het privéverblijf van prins Charles. Het landhuis zelf is strikt verboden, maar de tuinen zijn wel open voor het publiek.

Er zijn langs de route genoeg leuke hotelletjes en bed & breakfasts en ook de inwendige mens komt niets tekort. Je kunt een ‘typische Engelse ervaring’ beleven door een overvloed aan pubs, tearooms, brouwerijen, wijngaarden en restaurants, waarvan sommigen een Michelin-ster op zak hebben. The Old Bell in het charmante marktstadje Malmesbury wordt beschouwd als het oudste hotel van Engeland, dat al in 1220 onderdak verschafte aan rondreizende monniken. Na ongeveer een week kom je aan in Bristol, een internationale havenstad en de bakermat van de supersnelle Concorde.

Met het volgen van de Great West Way kom je buiten de gebaande paden en ontdek je meer van het Engelse platteland, beloven de initiatiefnemers. Op de website Greatwestway.co.uk kun je je eigen reisplan maken, met een interactieve kaart, insidertips, een evenementenkalender en een planningstool voor het maken van rondleidingen op maat. Je kunt via de website ook dagexcursies toevoegen naar bezienswaardigheden die goed bereikbaar zijn vanaf de route, zoals Salisbury en Cheddar Gorge.

Daarnaast worden er ook reisarrangementen aangeboden, zoals 4- tot 8-daagse reizen en fiets- en wandeltochten onder begeleiding van een gids. De Nederlandse reisorganisatie House of Britain kan je informeren over de mogelijkheden van de Great West Way.

Foto's © VisitBritain/The Great West Way.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!