In dit hotel in Londen slaap je als een baby

Amsterdam, 13 december 2018 – Heb je ook weleens moeite om de slaap te vatten in een hotelkamer? De vreemde omgeving, de rare geluiden en het onbekende bed zorgen vaak voor een onrustige eerste nacht. In dit nieuwe hotel in Londen hebben ze daar wat op bedacht. The Zed Rooms heeft bedden die zo ontworpen zijn dat je slaapt als een baby – letterlijk.

Het bed in de hotelkamer ziet er namelijk uit als een baarmoeder – inderdaad, die inwendige kraamkamer waar je zo’n 9 maanden ligt te soezen voordat je de grote boze buitenwereld betreedt. De omgeving van een baarmoeder geeft een ‘veilig en behaaglijk gevoel’ en bevordert zo de nachtrust, is het idee van de architecten.

Het omhulsel heeft zachte verlichting en perzikkleurige wanden en het bed heeft een comfortabele matras om je hoofd op te laten rusten. Dat leidt tot pure ontspanning en bevordert de REM-slaap, de periodes dat je het diepste slaapt tijdens een nacht. De hotelbedden zijn geïnspireerd op de laatste paar weken van de zwangerschap, wanneer de baby zijn REM-slaap verhoogt en gemiddeld 12 uur per dag in diepe slaap doorbrengt in de baarmoeder.

Om je verder in slaap te helpen, zijn de hotelkamers ook nog eens uitgerust met geuren en kleuren die bedoeld zijn om je te laten relaxen en te kalmeren. Architecten hebben negen maanden gewerkt om deze bijzondere slaapervaring te creëren in The Zed Rooms, waarbij ze ook de hulp van slaapdeskundigen hebben ingeschakeld.

De baarmoeder-hotelkamer is ideaal voor een stedentrip naar Londen, omdat je dan de volgende dag fris en fruitig door de Britse hoofdstad kunt banjeren (als het tenminste werkt). De kamers kunnen trouwens ook een uitkomst zijn voor de inwoners van Londen zelf: een derde van de Londenaren zegt een tekort aan slaap te hebben.

The Zed Rooms is een nieuw aparthotel in de wijk Shoreditch in het oosten van Londen en de vrucht van de matrassenfabrikant Sima. Elk appartement heeft twee kamers: The Woom Room en The Loom Room. Voor het herleven van het baarmoedergevoel moet je in The Woom Room zijn. Je kunt hier terecht voor  £ 190 per nacht (ongeveer € 210). Voor boekingen: www.cuckooz.co.uk/thezedrooms

Foto's © Billy Bolton - Cuckooz/The Zed Rooms; Londen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!