Londen wil straks weer toeristen trekken met een heuvel

Londen heuvelAmsterdam, 28 februari 2021 – Steden zullen er straks weer alles aan doen om toeristen te trekken – zodra dat verdoemde coronavirus onder controle is. Londen gooit daarvoor wel een heel opvallend wapen in de strijd. De Britse hoofdstad plant daarvoor in de binnenstad de Marble Arch Hill, een groene heuvel van 25 meter hoog.

De miniberg vormt in juli 2021 een verbinding tussen Hyde Park en Oxford Street, in normale tijden de drukste winkelstraat van Europa. Deze locatie is niet geheel toevallig gekozen, want Oxford Street heeft natuurlijk zwaar te lijden onder de anti-corona maatregelen.

Londen heuvel attractie

De heuvel is aan een kant voorzien van gras, bomen en planten en zou niet misstaan in een landelijk landschap, maar bevindt zich nu dus tussen de Victoriaanse gebouwen en het drukke verkeer van Londen. Je kunt de heuvel beklimmen voor een prachtig weids uitzicht over Hyde Park en de Marble Arch, een monumentale poort uit 1828 aan de rand van het park.

Londen heuvel bij Hyde Park

Deze marmeren poort markeerde ooit de hoek van Hyde Park, maar door de aanleg van wegen in de jaren ’60 stond de poort opeens op een verkeerseiland. De Marble Arch Hill is ontworpen door het vermaarde Rotterdamse architectenbureau MVRDV, die talloze architectonische hoogstandjes in de wereld op zijn naam heeft staan.

De heuvel is een tijdelijke constructie om weer bezoekers naar het gebied te trekken, en blijft waarschijnlijk staan tot de winter van 2022. Voorlopig moeten we nog even geduld hebben voordat we weer kunnen reizen naar Londen en Engeland. Volgens plannen van de Britse regering moeten op 21 juni 2021 alle coronabeperkingen zijn opgeheven, mits de vaccinaties hun werk doen.

Foto's © MVRDV Architecten, Rotterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!