Vier het Songfestival met een 41-kazen pizza

Amsterdam, 14 mei 2019 – Ben jij al klaar voor het jaarlijkse zangfeestje? Het Eurovisiesongfestival is misschien wel het meest cheesy evenement ter wereld, en daar hoort natuurlijk een passende pizza bij! Vergeet die pizza quattro formaggi, die ‘slechts’ vier kazen heeft. Speciaal voor het Songfestival kun je tijdelijk je tanden zetten in een pizza quarantuno formaggi, die bedekt is maar liefst 41 kazen.

Het Britse verhuurplatform SpareRoom, dat kamers verhuurt in Engelse steden, heeft als eerbetoon aan de liedjeswedstrijd de decadente Eurovision Pizza bedacht. De pizza bevat beroemde kazen van alle 41 landen die meedoen aan het Eurosongfestival, dat dit keer in Tel Aviv plaatsvindt. Voor kaasliefhebbers zitten er niet te versmaden kazen tussen, van Franse camembert en Italiaanse Parmigiano-Reggiano tot Nederlandse Gouda en Spaanse manchego.

Voor het proeven van deze pizza moet je in Londen zijn, want tijdens de finale-avond op zaterdag 18 mei kun je er een bemachtigen in pizzeria Baz And Fred (een van de beste pizzeria’s in de Britse hoofdstad). Je hoeft echter niet te treuren als je het Songfestival niet gecombineerd hebt met een stedentrip naar Londen. SpareRoom heeft het recept voor een pizza met 10 kazen op zijn website gezet. Niet zoveel als 41, maar genoeg om indruk te maken bij je vrienden die je voor een avond tv kijken hebt uitgenodigd.

Als je van pizza en gesmolten kaas houdt, kan het natuurlijk altijd extremer. In het plaatsje Berlin in de Amerikaanse staat Michigan kwam vorig jaar een pizza uit de oven met 111 soorten kaas. De chef-kok behaalde hiermee uiteraard een plek in het Guinness Book of Records. Bij Big Mama’s & Papa’s Pizzeria in Los Angeles kun je voor $ 199,99 een pizza bestellen van 137 centimeter, waarmee je 70 mensen kunt voeden. Voor de Eurovision Pizza hebben we hier alle 41 soorten kaas op een rij gezet:

1. Albanië – Kaçkavall
2. Armenië – Chechil
3. Australië – Cheddar
4. Azerbeidzjan – Kajmak Travnik
5. België – Pie d’Angloys
6. Cyprus – Halloumi
7. Denemarken – Castello Danish Blue
8. Duitsland – Beechwood
9. Estland – Andre-kaas
10. Finland – Leipäjuusto
11. Frankrijk – Camembert
12. Georgië – Jaunpils Sulguni
13. Griekenland – Epiros Greek Feta
14. Hongarije – Randolder
15. Ierland – Cashel Blue
16. IJsland – Skyroghurt
17. Israël – Tal Haemek
18. Italië – Parmigiano Reggiano
19. Kroatië – Paski sir
20. Letland – Talsu Ritulis Green
21. Litouwen – Luksiu Suris
23. Macedonië – Kashkavel
24. Malta – Gbjena
25. Moldavië – Rossiyskiy
26. Montenegro – Pljevaljski
27. Nederland – Gouda
28. Noorwegen – Jarlsberg
29. Oostenrijk – Oostenrijkse gerookte kaas
30. Polen – Mlekpol Krolewski Z Kolna
31. Portugal – Queijo Azeitao Quinta Do Anjo Dop Simões
32. Roemenië – Branza Burduf
33. Rusland – Kosichka gezouten kaas
34. San Marino – Auricchio Mild Provolone
35. Servië – Bryndza
36. Slovenië – Trnic
37. Spanje – Manchego
38. Tsjechië – Korbaciky
38. Verenigd Koninkrijk – Wensleydale
39. Wit-Rusland – Quark
40. Zweden – Åseda Gräddost
41. Zwitserland – Emmental

Foto's © SpareRooms/UK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!