Je kunt nu de Strawberry Fields van John Lennon bezoeken

Amsterdam, 22 september 2019 – Fans van The Beatles zullen ongetwijfeld wegzwijmelen bij Strawberry Fields Forever, het nummer dat John Lennon schreef in 1967. Nu kun je dit ‘aardbeienveld’ in het Engelse Liverpool ook echt bezoeken. Sinds half september is het publiek welkom bij de nieuwe toeristische attractie Strawberry Field, het kindertehuis waar Lennon vroeger speelde en waar hij de inspiratie opdeed voor zijn beroemde song.

,,Let me take you down, ’cause I’m going to Strawberry Fields”, zong John Lennon (1940-1980) in het klassieke Beatles-nummer. Als kind woonde Lennon om de hoek van Strawberry Field, een mooi herenhuis dat het Leger des Heils in de jaren zestig gebruikte als kindertehuis. Als klein jongetje klom hij over de muur om in de tuin te spelen en in bomen te klimmen. Het jaarlijkse tuinfeest in de zomer was een hoogtepunt in Lennons jeugd.

Toen bij er een lied over schreef, voegde bij de ‘s‘ toe aan ‘Strawberry Field‘. Het echte Strawberry Field is al lang geen kindertehuis meer, in 2005 werd het voorgoed gesloten. De gesloten poorten schrikten Beatles-fans niet af om naar het herenhuis in Liverpool te kijken, dat de afgelopen jaren door planten en bomen was overwoekerd. Alleen vorig jaar trok het huis al 60.000 toeristen om voor de dichte hekken foto’s te maken.

De beroemde rode poort van Strawberry Field staat zelfs al meer dan 1 miljoen keer op Instagram. De rode hekken zijn overigens replica’s nadat de originele poort in 2000 werd gestolen. Gelukkig doken ze weer op, en liggen ze nu veilig in de opslag.

De afgelopen jaren is Strawberry Field gerenoveerd en kun je in een gloednieuw bezoekerscentrum een interactieve tentoonstelling bekijken over de geschiedenis van het huis, het leven van John Lennon en het schrijven en opnemen van de bekende song. Je kunt oude beelden bekijken van het kindertehuis en je kunt interviews beluisteren met Paul McCartney, George Martin en Julia Baird, zijn jongere halfzus van Lennon en nu president van het ‘Strawberry Fields Project’.

De attractie heeft een café en opgeknapte tuinen die gratis toegankelijk zijn, bedoeld om ,,meditatie en spirituele reflectie” aan te moedigen. De bomen die Lennon heeft beklommen, staan er ook nog steeds (al is het waarschijnlijk niet toegestaan om dezelfde capriolen uit te halen als de muzikant destijds deed). De prijs van een kaartje is  £ 12,95 (bijna € 15), maar de opbrengst gaat naar het Leger des Heils. Kijk voor meer informatie op de website: www.strawberryfieldliverpool.com

Foto's © depositphotos.com/chrisdorney; Strawberry Field Project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!