In 2021 kun je wandelen langs de hele kust van Engeland

Engeland wandelen kustAmsterdam, 16 december 2020 – Na de hele tijd binnen zitten en thuiswerken snakken we in 2021 weer naar frisse lucht en nieuwe uitdagingen. Wat dat betreft kun je Engeland op je lijstje zetten. Als alles meezit, wordt hier volgend jaar het langste kustpad ter wereld voltooid.

In de loop van 2021 moet de opening plaatsvinden van het England Coast Path, waarmee je langs de hele kust van Engeland kunt wandelen. Het is een 4500 kilometer lange wandelroute langs hoge krijtrotsen, witte stranden, ruige kliffen en uitgestrekte duinen. Je passeert levendige kustplaatsen, pittoreske dorpjes en grote steden. Het wandelpad loopt zoveel mogelijk langs de zee, met kleine stukjes landinwaarts omdat het niet anders kan.

Onderweg loop je langs beroemde locaties en bezienswaardigheden, zoals de kliffen van Dover, het kiezelstrand van Dungeness, het imposante Bamburgh Kasteel en de Jurassic Coast, een bijzonder stuk kust waar fossielen van prehistorische zeereptielen zijn gevonden. Voor relaxen kun je terecht in badplaatsen als Brighton en Margate.

Engeland kustpad

Je loopt veelal over onverharde paadjes met bewegwijzering (en die bij regen best modderig kunnen worden). In de buurt van steden loop je op verharde paden en stoepen. Het wandelpad is onderverdeeld in 66 trajecten, dus trek twee tot drie maanden uit voor de meest uitdagende wandelroute van Engeland. Officieel maakt Wales geen onderdeel uit van het langeafstandswandelpad. Je kunt altijd het 1400 kilometer lange Wales Coast Path aan je schema toevoegen om het rondje compleet te maken.

Voor het England Coast Path zijn verschillende bestaande wandelpaden aan elkaar geknoopt, maar ook nieuwe paden aangelegd. Oorspronkelijk zou in 2020 de laatste hand worden gelegd aan de wandelroute, maar de werkzaamheden hebben wat vertraging opgelopen. Door het verdoemde coronavirus had het ook minder prioriteit, want met alle lockdowns en reisbeperkingen was het toch niet mogelijk om naar Engeland af te reizen.

Engeland wandelen kustpad

Heb je wel zin in een flinke frisse wandeling volgend jaar? Kun je eindelijk dat overschot van vakantiedagen opnemen! Kijk voor informatie over het Engeland Coast Path op deze website: www.nationaltrail.co.uk

Foto's © ian woolcock/Shutterstock.com; ChrisNoe/Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!