Zwemmen bovenop een wolkenkrabber in Londen

Amsterdam, 9 juni 2019 – Zwemmen bovenop een wolkenkrabber in Londen, met een 360-graden uitzicht over de Britse metropool – hoe cool is dat? Er bestaan serieuze plannen een zwembad aan te leggen op het dak op een nieuwe toren in Londen. Het is echter geen gewoon zwembad, maar een infinity pool zonder randen en terras waar je van alle kanten een spectaculair zicht hebt op de Britse hoofdstad.

Het zwembad met de naam Infinity London moet verrijzen op een 220 meter hoge wolkenkrabber van 55 verdiepingen, aldus de plannen van het Britse bedrijf Compass Pools. Het bevat 600.000 liter water en wordt omgeven door heldere doorzichtige wanden. De bodem van het zwembad moet ook transparant zijn, zodat het als een soort dakraam van de toren door kan gaan. ‘s Nachts wordt het bad verlicht met lichtjes die steeds van kleur veranderen.

Na realisatie is dit de eerste 360º infinity pool ter wereld, zo luidt de trotse aankondiging. Het is sowieso een technisch hoogstandje waar nog best wat problemen boven water kunnen komen. Er is geen zijkant of dek, dus hoe moet je het zwembad betreden? De architecten willen geen trap aan de zijkant van het gebouw, omdat dit ,,het uitzicht zou kunnen bederven”.

Er is nu een oplossing bedacht waarbij je à la James Bond het zwembad binnenkomt: via een luik in de bodem, net als bij een onderzeeër. Wanneer iemand erin of eruit wil, rijst er een draaiende wenteltrap op uit de vloer. Een ander dingetje is de wind, want bovenop een 220 meter wolkenkrabber kan het flink waaien. Met een anemometer wordt de windsnelheid gemeten, dat gekoppeld is een aan computergestuurd gebouwbeheersysteem. Als het te koud wordt, gaat de temperatuur van het water omhoog.

Hetzelfde computersysteem moet de watertoevoer controleren, zodat er geen zwembadwater over de randen klotst en passanten op de begane grond beneden een regenbui bezorgt. Zogeheten ‘afvalenergie’ van de airconditioning in het gebouw moet het water verwarmen. Het is de bedoeling dat de infinity pool bovenop een 5-sterrenhotel komt, zodat de gasten er gebruik van kunnen maken. Als alle partners rond zijn en de contracten zijn getekend, kan de bouw in 2020 van start gaan.

Foto's © Compass Pools; Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!