Het ultieme Mexico-gevoel krijg je in het Tequila Hotel

Rondreizen door Mexico | FOX.nl

Amsterdam, 19 april 2019 – Wordt jij ook altijd zo begerig bij mooi weer? In Mexico zijn de verlangens nog een graadje erger. Hier is het moeilijk om alle verleidingen te weerstaan tijdens je vakantie. Tortilla’s, een flesje Corona met citroen, hallucinerende mezcal, tropische stranden, mysterieuze tempels en natuurlijk… tequila. Weinig is zo met Mexico verbonden als dit lekkere alcoholische drankje dat al sinds de 16e eeuw uit de agaveplant wordt gewonnen.

Wil je de hunker naar zwoele Mexicaanse avonden nog meer botvieren, dan slaap je in het Tequila Hotel. Ja, de naam van dit hotel dekt volledig de lading, dus alleen geschikt voor ware tequila-liefhebbers 🙂 Hier slaap je in een gigantisch tequila-vat en kun je al je met tequila doordrenkte dromen waarmaken. In het eigenzinnige vat zit uiteraard een minibar, zodat je altijd een voorraadje ter beschikking hebt. En je hebt wat moderne voorzieningen die je verblijf nog comfortabeler moeten maken, zoals een kingsize bed en een regendouche (zonder tequila-druppels, helaas).

De tequila-vaten bevinden zich in een enorm agave-veld waar je elke ochtend wakker wordt met de aangename woestijnachtige geur van de agaveplant. Het Tequila Hotel ligt niet geheel toevallig bij een tequila-distilleerderij waar je een rondleiding kunt krijgen, verschillende tequila’s kunt proeven en zelfs je eigen tequilafles kunt ontwerpen. De echte tequila-nerd bezoekt ook nog het museum waar je alles leert over de geschiedenis van de eeuwenoude drank.

Zo’n 4½ meter onder de grond is het grotrestaurant La Taberna del Cofrade – handig om het zonlicht te vermijden als je je bij het ontbijt nog een beetje laveloos voelt. Het Tequila Hotel bevindt zich in – verrassend! – de stad Tequila, de enige plek in Mexico waar het spul officieel gedistilleerd mag worden. De slaapgelegenheid heet officieel overigens Matices Hotel de Barricas, maar iedereen noemt het gewoon het Tequila Hotel.

Je vindt de stad Tequila ongeveer 45 kilometer ten westen van Guadalajara, dat ook een luchthaven heeft. Voor boekingen en meer informatie kun je kijken op de website: www.tequilacofradia.com.mx

Foto's © Matices Hotel de Barricas, Tequila, Mexico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!