New York bekijken vanaf het WTC

autohuur USA

One World Trade Center in New YorkAmsterdam, 29 december 2014 – Vanaf het voorjaar van 2015 is het weer mogelijk: New York bekijken vanaf het observatiedek van het World Trade Center. Zo’n 13 jaar na de terreuraanslag op de Twin Towers zijn de wolkenkrabbers weer opgebouwd.

Op dezelfde plek waar in Manhattan een groot gat werd geslagen, staat nu het One World Trade Center. De toren ging in het najaar open en is met haar hoogte van 541 meter het hoogste gebouw van het westelijk halfrond. Net als de oude Twin Towers moet het One World Trade Center weer het symbool worden van het moderne, eigentijdse en wereldomvattende New York.

Op de 100e, 101e en 102e verdieping bevindt zich het One World Observatory, het observatiedek waar je een adembenemend en panoramisch uitzicht hebt op de Big Apple en de verre omgeving. Je kunt er niet alleen naartoe voor het uitzicht, maar ook voor een bar, een café en een bar. Op die hoogte is zelfs een theater gecreëerd – met de One World Observatory in New Yorknaam ‘See Forever’ – waar bezoekers vanuit vogelperspectief een 2 minuten durende film te zien krijgen over het ritme en de levendigheid van de grootste stad van de Verenigde Staten. Op de 100e etage kunnen mensen zonder hoogtevrees verder de Sky Portal beleven, een cirkelvormige schijf in de vloer waar je in HD de straten onder je kunt zien.

Er zijn vijf liften, Sky Pods, die bezoekers binnen 60 seconden naar de 100e verdieping brengen. Een kaartje voor ‘volwassenen’ van 13 tot en met 64 jaar kost $ 32. Voor kinderen is een kaartje $ 26, terwijl 65-plussers $ 30 entree betalen. Nabestaanden van slachtoffers van 9/11 mogen overigens gratis het One World Observatory betreden…. In het begin van 2015 begint de kaartverkoop. Meer informatie is te vinden op www.oneworldobservatory.com

Foto's © NYCGO/Julienne Schaer; One World Observatory.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!